Skip to main content

5 bevállalós program apák napjára

5 bevállalós program apák napjára

Biztos minden apukának van legalább egy olyan hely a bakancslistáján, ahová már jó ideje el szeretne látogatni. Ami különleges és kihívásokkal teli. Mi lenne, ha apák napja alkalmából olyan helyre menne a család, ahol elemükben lesznek az apukák, a gyerekek pedig még intenzívebb kalandokat élhetnek át? Mutatunk is gyorsan 5 olyan izgalmas programot, melyeknek nemcsak a gyerkőcök örülnek majd, de az apukák adrenalinszintje is az egekben lesz.

1. Lépj a Föld belsejébe!

Mit rejt a felszín? A földalatti világ? Hazánkban rengeteg barlang várja, hogy feltérképezzétek. Magyarország tíz nemzeti parkjából négyben is találtok barlangtúrát, ahol felfedezhetitek a sötétbe burkolózott világot. Kedvet kaptatok, hogy összekoszoljátok magatokat? Akkor mutatjuk, hogy hol találtok szervezett földalatti kirándulásokat.

Nem maradt más hátra, lépjünk be!

2. Via ferrata kalandok itthon

Hogy mi a via ferrata? Ha beszéltek olaszul, akkor tudjátok, hogy a kifejezés vasalt utat jelent. A kifejezés onnan ered, hogy az első világháború olasz frontján a sziklaormokon vasdrótokkal tettek egyes alpesi útvonalakat biztonságosabbá. Mára modern biztosított utak szelik át az Alpok sziklafalait keresztül-kasul, sőt hazánkban is találtok vasalt utakat. Ha még soha nem próbáltátok ki, akkor épp itt az ideje, hogy karabinert csattintsatok egy drótra. Vagy valakinek aggályai vannak? Esetleg nem tudjátok, hogy hol vannak ilyen pályák? Akkor ez az ajánló nektek szól!

Hódolj a függőleges sportnak!

3. Evezzünk itthon!

Itt a nyár, irány a vízpart! Tökéletes alkalom arra, hogy együtt hűsöljetek a hazai vizek egyikén. Magyarország egyedülállóan értékes vizes élőhelyekkel rendelkezik, ahol változatos, vadregényes folyók és tavak közül csemegézhettek. Ragadjatok lapátot, evezzetek Magyarország legnépszerűbb vízitúra-útvonalainak egyikén, és fedezzétek fel az otthonunkat egy merőben új szemszögből!

Segítünk megismerni a víz birodalmát!

4. Bivakolás, a millió csillagos szállás

A csillagos ég alatt aludni egyedülálló élmény. Ott üttök tanyát, ahol akartok, amikor akartok. És ha sátrat sem visztek magatokkal, akkor máris bivakolásra adtátok a fejeteket. Ha megterveztétek a hétvégi gyalogos vagy bringatúrátokat, pakoljatok össze, ugyanis bivakolni sokféleképpen tudtok! Lehet, hogy medve módjára alusszátok végig az éjszakát, de az is lehet, hogy eleinte felrezzentek a természet zörejeire. Azonban egy biztos: mindenképp mosollyal keltek majd az arcotokon, hiszen nem a hálószoba falai, hanem egy bükkerdő látványa fogad. Viszont mielőtt nekivágnátok, adunk pár tanácsot.

Hogyan bivakolj? Elmondjuk!

5. Pumpálsz vagy túrázol?

Fantasztikus dolog kerékpárral élményeket szerezni. Legyen az akár egy felfedezőtúra Magyarország valamelyik varázslatos táján, vagy egy szórakoztató tekerés – esetleg trükközés – hazánk valamelyik pumpa, BMX cross, triál, dirt, erdei single trail, BMX freestyle pályáján. Bárhogy döntötök, az biztosan jó móka lesz. Csak pattanjatok bringára, és irány a dimbes-dombos vidék vagy a több mint 100 épített pálya egyike!

Fergeteges élmények két keréken!

További blogposztjaink

Íme a 2023-as év kedvencei

Íme a 2023-as év kedvencei

Idén is kerestük az ország legizgalmasabb kilátóját, legkényelmesebb turistaházát, legjobb kerékpárútját és legszebb erdei kerékpárútját. Célunk a 2020 óta minden...

TOP 5 hely Tokaj-Hegyalján és a Bodrog völgyben

TOP 5 hely Tokaj-Hegyalján és a Bodrog völgyben

Szőlősorok barázdálta vulkáni lankákkal, barátságosan kanyargó folyókkal és titokzatos vízibirodalommal hív kalandos kirándulásra a Zempléni-hegység nyugati peremén elterülő világörökségi borvidék!...

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds