Skip to main content
Blog

Indulnak a kerékpáros kompok, már négy bringakör közül választhattok a Tisza-tavon!


Családosoknak extrán jó hír, de minden bringásnak öröm, hogy májustól két új kerékpáros és gyalogos kishajó közlekedik a Tisza-tó északi és déli partja között. Szálljatok fel ti is a Tiszaderzs és Tiszanána között igénybe vehető kishajóra, és máris rövidíthettek az útiterven. Próbáljátok ki az új útvonalakat az Tisza-tó körül, mely kerékpáros turizmusunk egyik fellegvára!

Nem véletlenül hívjuk így, évente ugyanis százezren bringáznak a térség kerékpárútjain. A mostani fejlesztés még komfortosabbá tehet egy ilyen túrát azoknak, akik nem szeretnének 65 kilométert egyben teljesíteni, ami a Tisza-tavi kis kör hossza. Ha éltek az új hajós lehetőséggel, ezt a kis kört – Tiszaderzs és Tiszanána-Dinnyéshát között a vízen „levágva” – egy kb. 45 kilométeres közepes karikára és egy kb. 20 kilométeres mini körre bonthatjátok, kiválasztva közülük a nektek ideális távot.

A 9 fős hajó naponta 10 és 18 óra között igény szerint közlekedik, ezért, ha utaznátok rajta, előzetesen hívjátok az ügyfélszolgálat 06 30 628 9054-es számát!

A Tisza-tó-élményetek tehát mostantól akkor is kerek és változatos lesz, ha kevesebbet tudtok épp tekerni. A közepes karika rögtön három remek strandot érint Sarudon, Poroszlón, illetve Tiszafüreden, de a Tisza-tavi Vízi Sétányt vagy a Tiszavirág és Örvényi Pákász Tanösvényt is bejárhatjátok útközben. A mini kört választva Abádszalókon, Kiskörén és Dinnyésháton csobbanhattok, a tó panorámájában pedig a Lábasház Kilátóból, vízi élővilágában a Kiskörei Hallépcsőről gyönyörködhettek.

Természetesen, aki továbbra is a teljes kis körre voksol, az sem hibázhat: nekik ezt a biciklis túrát ajánljuk a Tisza-tó felfedezésére – egy vagy két éjszakás megszakítással a látnivalók is bele fognak férni az időtökbe:

Kerékpárral a Tisza-tó körül

A 97 kilométeres nagy kör felső szakasza pedig azok számára lehet érdekes, akik kerékpározáskor nem riadnak vissza az extrém kalandoktól. A nagy kör tulajdonképpen a kis kör bővített, Tiszavalki-medencét is megkerülő változata, kompátkeléssel Tiszadorogmánál. Olyan szemkápráztató természeti jelenségeket láthatsz itt, mint a Göbe-erdő vagy a tiszavalki madárrezervátum. Mivel többnyire földúton, murvás részeken kell haladni, a nagy kört inkább tapasztalt kerékpárosoknak ajánljuk.

 

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds