Skip to main content

Túrainfó

A túra kiindulópontja a Katica Tanya Élményközpont, a Zselic egyik legnagyobb attrakciója, kicsik és nagyok 10 hektáron elterülő kalandparkja, amely körül érdemes a tájat és az élővilágot is felfedezni egy könnyű túra alkalmával. Az erdőkben rétisas, darázsölyv, zöld küllő, fekete harkály és kis énekesek sokasága fészkel, de gazdag a szarvas- és vaddisznóállomány is, hiszen főleg erről híresek a zselici sűrű erdők. E kevéssé ismert tájat főként az erdők uralják, melyet a sajátos klíma és az emiatt kialakult kivételes élővilág tesz egyedülállóvá. A rövid túra alkalmával indulj a zöld jelzésen délnyugat felé, ahol patakon át és tölgyesek között vezet az út. Megkerülve a Katica Tanya területét, a távolból láthatod a tanya egyik attrakcióját, a lovagvárat is. Puszta-hegy és Felső-hegy után megpihenhetsz Szilvásszentmártonon, ahol a falu kis kocsmájában akár frissítőt is vehetsz, illetve, ha gyerekekkel jöttél, akkor a játszóteret is felfedezhetitek. Szilvásszentmárton határában érdemes kisétálnod a mesterségesen kialakított horgásztóhoz, ahol sportpálya is van, illetve több esőbeállót is találsz, ha elkapna az eső. Amennyiben hoztatok magatokkal labdát, akár egy focimeccs is belefér a sportpályán! Innen kb. 1,6 kilométeres szakaszon vezet vissza a kiindulópontra a kék négyzet jelzés.

Látnivalók

Szilvásszentmártoni horgásztó

A mesterségesen felduzzasztott tó partján pihenőhelyeket, esőbeállót és tűzrakóhelyet is találsz, így kellemes pihenő- és ebédelőhelyként szolgál a túra során. A Szilvásszentmárton és Zselickisfalud között található tó eredeti funkciója azonban az árvízvédelem volt. A padokkal, világítással, filagóriával és mosdókkal ellátott, partmenti sétány a főútról induló hársfasoron keresztül érhető el.

+ Programtipp

Katica Tanya

A Katica Tanya egy 13 hektáros területen fekvő igazi élményparadicsom a kis- és nagygyermekes családok számára Somogy megyében, a Zselic szívében. Az itt található több mint félszáz játszóalkalmatosság télen és nyáron egyaránt remek szórakozási, tanulási és aktív pihenési lehetőséget nyújt 0-100 éves kor között. A kalandpark mellett szállást és étkezést is biztosítanak.

Adatok

Országrész: Dél-Dunántúl
Időtartam: 1 nap
Túra besorolása: könnyű
Túratípus: gyalogos
Táv: 6 km
Időigény: 2 óra

Megközelítés

A túra kiindulópontja Patca falu, ahova kb. 2-3 óránként indul távolsági busz Kaposvárról. Ezen kívül személyautóval érkezhetsz a faluba, amely a 67-es főúttól 15 percre, Kaposvártól 13 km-re van. A Katica Tanya parkolójában tudsz parkolni, innen indul a túra is.

Kiinduló pont: Katica Tanya, 7477 Patca, Hrsz 025.

Térkép

Útvonal

GPX letöltésMegtekintem az útvonalat

Szolgáltatások

Vendéglátóhelyek, szállások, szolgáltatások

Patca – Katica Tanya Étterem

A túra végén az étteremben érdemes egyet ebédelni, hiszen sok gyerekbarát étel közül választhatsz itt. A kiszolgálás barátságos, az ételek megfizethetőek.

Honlap

Hasonló túrák

Keress minket Instagramon!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds