Skip to main content

A Szigetközben elveszni, de nem eltévedni

Fedezd fel önállóan a szigetközi akváriumot, a Gazfűi-Dunát

Kétszer pontosan ugyanazt a nyomvonalat végigevezni a Szigetközben nagy kihívás. Nem a fizikai teljesítmény miatt, hanem mert annyira változatos a táj, hogy minden elágazás döntést kíván: erre menjek vagy arra? Melyik út az érdekesebb? Eláruljuk: az, amelyiken mész. A rengeteg holtág és lagúna mindegyike számtalan érdekes szösszenettel vár. Ez nem a monumentális látnivalók hazája, hanem az ezernyi apró csodáé. Ösztönösen lelassulsz, hogy még jobban részévé válj a tájnak, és hogy ne ijeszd el a hódcsaládot.

Ezer sziget országa

A Duna az Alpok hegyeiből hosszú úton hozza hordalékát, hogy Pozsony után a lankás tájakon tegye le terhét. A rengeteg megmozgatott homok, kő, föld szigetek formájában ülepedik le a Kisalföld északi határán, hogy létrehozza Közép-Európa legnagyobb szárazföldi deltáját. Ezek a szigetek teszik olyan egyedivé és izgalmassá ezt a helyet, és egyben a vízitúrázók kedvelt célpontjává. Nem csoda, hogy sokan évről évre visszatérnek ide. A hangulat állandó, de a szigetek változnak.

Akár egy délutánt, egy hosszú hétvégét vagy egy komplett családi nyaralást tervezel, a Szigetközi kalandtérkép segít kiigazodni. Éttermeket, strandokat, látnivalókat találsz a Duna szinte minden eldugott ágán.

Bízd a navigációt egy profira!

Ha még sosem voltál a Szigetközben, érdemes vezetett túrán belekóstolni. Így biztosan nem tévedsz el, hiszen egy tapasztalt vezető kalauzol végig a csatornák rendszerében. Nem mellesleg egy avatott szem könnyebben felfedezi a nádasban rejtőző bölömbikát vagy más elrejtőzött állatot. A csatornák mélyén eldugott pontokat is megmutatja neked, és nagyon fontos: vízi tapasztalattal rendelkezik, így te biztonságban élvezheted a tájat. Összegyűjtöttünk neked pár ajánlatot ezen a linken. Ha magad fedeznéd fel, hogy saját kedved szerint kalandozhass, ajánljuk A Szigetköz titkai túránkat vagy a Dunakiliti evezős körtúrát.

Tájevező versenyen próbálhatod ki magad, ha már elég jártas vagy a vízi világban. Ez nem más, mint egy tájfutás, ahol pontokat kell felkeress, és feladatokat kell megoldj. Csak itt nem a lábizmaid, hanem a karod és hátad fárad el – az evezéstől. Jelentkezz a szeptemberi eseményre!

További blogposztjaink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds