Skip to main content
KerékpárTúraútvonalBudapest és környékeBudapest környéke

Hideg-völgyi bringás körtúra

By 2023.07.13.január 8th, 2024No Comments

Túrainfó

Izzasztó, erdei kalandra csábítja a tapasztaltabb bringásokat a Budakesziről induló Hideg-völgyi körtúra! A körülbelül 2,5-3 óra alatt teljesíthető szakasz felér egy kiadós edzéssel, összekötve a vadasparkban tett látogatással pedig akár egész napos programot is kovácsolhatsz belőle. Budapesttől nem messze, a vadaspark mellől indulva rögtön az erdő mélyén kezdheted meg a tekerést, majd néhány bemelegítő kilométer után meredek lejtők és fárasztó emelkedők várnak rád! A Pilis Bike kerékpárút-hálózat legtechnikásabb lejtőjével is ezen a vonalon találkozhatsz. A 27 kilométer hosszú útvonal a Nagy-Kopasz-hegy körül, végig az erdőben vezet, azonban néhol láthatóvá válik a gyönyörű kilátás, ami kárpótol majd minden megtett kilométerért. Az útvonal könnyen csúszóssá válhat, így esőzések után válassz inkább másik túrát! A PB jelölés a Pilis Bike útvonalakat mutatja.

Látnivalók

Csergezán Pál-kilátó

A Budai-hegység legmagasabb pontján, az 559 méter magas Nagy-Kopasz tetején tör a magasba a vörösfenyőből megépült Csergezán Pál-kilátó. A torony legfelső szintjére pontosan 100 lépcsőfok vezet fel, érdemes azonban mindet megmászni, hiszen semmihez sem fogható körpanoráma fogad odafent. A kilátóból tiszta időben feltárul előtted Budapest látképe 100 kilométeres sugárban, benne a Pilis-hegység, a Visegrádi-hegység, a Mátra, a Vértes, a Gerecse és a Velencei-hegység fenséges domborulataival.

+ Programtipp

Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark Budapest határán, a budakeszi völgyben található. Szépjuhászné vasútállomástól a 22-es buszcsaláddal lehet eljutni. A park több mint háromszáz hektáros, körülzárt területen fekszik, ahol a nagyközönség számára mutatják be a Buda-környéki erdők élővilágát, valamint a Magyarország más részein és Európában honos fajokat. A Budakeszi Vadasparkot 1979-ben, a Nemzetközi Gyermekév alkalmából nyitották meg.

Budakeszi Kalandpark

A kalandpark a Budakeszi Vadaspark területén található. Gyönyörű erdei környezetben 6 különböző nehézségű pályával várja a magasságot, izgalmakat kedvelő kalandorokat.

Budakeszi Arborétum

Péntektől vasárnapig várja a természet szerelmeseit a Budakeszi Arborétum, melyet nemcsak a kellemes, erdei sétákért, hanem a változatos szervezett programokért is érdemes felkeresni. Figyeld meg a park gazdag élővilágát, miközben békés, zöld környezetben erdőfürdőzhetsz a várostól nem messze. Az erdei tónál mocsári teknősöket, a madárházban pedig gerléket és fürjeket is szemügyre vehetsz.

Adatok

Országrész: Budapest és környéke
Időtartam: 1 nap
Túra besorolása: nehéz
Túratípus: kerékpár
Táv: 27 km
Időigény: 2.5 óra

Megközelítés

kiindulópont: Budakeszi Vadaspark

Térkép

Útvonal

GPX letöltésMegtekintem az útvonalat

Szolgáltatások

Vendéglátóhelyek, szállások, szolgáltatások

Hasonló túrák

Keress minket Instagramon!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds