Skip to main content

TOP 5 levendulás élmény júniusra

TOP 5 levendulás élmény júniusra

A nyár, illetve a júniusi hónap legnagyobb sztárja kétség nélkül az ezerarcú levendula. Szerencsére kis hazánkban rengeteg helyen bukkanhatunk illatozó levendulásokra. Válogatásunkban összegyűjtöttük nektek a legtutibb levendulás programokat, szedd magad helyeket, levendulanapokat, valamint az ország többi pontján található virágünnepeket 2023 nyarára. 

1. Ingyenes Családi Levendulanap Pannonhalmán

Június 24-én, szombaton a pannonhalmi Családi Levendulanap minden programja lila illatfelhőben úszik majd. Lesz itt szedd magad, jóga a gyógynövénykertben, e-bike túra a Pannonhalmi-dombságon, bringa és gyalogtúra, ingyenes levendula workshop és még sok más izgalmas program. Ne hagyjátok ki! Minden infót itt megtaláltok a rendezvényről.

Ha pedig összekötnétek a családi napot egy extra kalanddal és egy jó kis bringázással, érkezzetek Győrből két-keréken!

Két keréken a bencések nyomában – Győr-Pannonhalma kerékpártúra

2. Tihanyi Levendula Hetek

Június második felében, idén már tizenkilencedik alkalommal, illatozó levendulamezőkkel és levendulás programokkal vár titeket az északi part gyöngyszeme, Tihany. Lesz Szedd Magad levendulaszüret a Tihanyba vezető út mellett, izgalmas workshopok a Lavender Tihany műhelyében, különleges levendulás fogások Tihany-szerte a vendéglátóknál és persze rengeteg kulturális, családi és gyerekprogram, kiállítás, színház és koncert. Minden infót itt megtaláltok a rendezvényről.

Valamilyen aktív programmal egészítenétek ki a nyaralást? Járjátok be a festői Tihanyt és Balatonfüredet két keréken! 

Füred-Tihany-Füred: minden egy mini kerékpártúrában

3. Levendula Nap Dörgicsén

Június 24-én sétáljatok ki a dörgicsei levendulamezőre és szedjétek tele a kosaratokat a szabad ég alatt, a friss és gyógyító hatású levendula virággal. Az egész napos rendezvényen lesz kreatív kézműves foglalkozás, vezetett bejárás, meditáció, koncert és még sok más izgalmas meglepetés. Ne maradjatok le!
Minden infót itt megtaláltok a rendezvényről. 

A Balaton-felvidéken jártok és tüzetesebben felfedeznétek a környéket? Induljatok útnak bringával a színek, illatok és a panorámák térségébe, irány a Nivegy-völgy!

Színek, illatok és panorámák a Nivegy-völgyben

4. Levendula Fesztivál Tiszaderzsen

Június 30. és július 1. között a nagy sikerre való tekintettel, ismét megrendezésre kerül a tiszaderzsi Levendula Fesztivál! Találkozhattok kézműves vásárral, színes gyermek programokkal, arcfestéssel, csillámtetoválással, kézműves foglakozásokkal, kiálításokkal, jazz koncerttel, pódium beszélgtésekkel, nótaszóval, bohócműsorral, hangulatos gitárszólamokkal, buborékshow-val, vásári komédiával, tengernyi illatos levendulával és sok minden mással. Minden infót itt megtaláltok a rendezvényről.

Kössétek össze a levendulaszüretet egy tókerülő kerékpártúrával! Higgyétek el, valami egészen különleges élmény bringáról szemlélni Magyarország második legnagyobb tavát. Pattanjatok két kerékre a gyerekekkel és irány a Tisza-tó!

Kerékpárral a Tisza-tó körül

5. Szedd magad levendula

Ha ti is imádjátok a lila, illatos levendulát, ajánlunk néhány jó helyszínt a főváros közelében és a Balaton környékén, ahol leszedhetitek a vázába és a szörpnek való mennyiséget.

Budapest közelében:

 • Kevély-Hegyi Levendulamező – Pilisborosjenő
  A Kevély-hegyi levendulás évek óta szervez szedd magad napokat, így ez egy nagyszerű lehetőség, hogy közelebbről megismerjük a levendulaültetvényt és élvezhessük az illatos környezetet. A belépéshez látogatói jegy vagy aratótáska megvásárlása szükséges.
  Találtok egy nagy lila traktort is a helyszínen, amit a gyerekek tutira imádni fognak, ne hagyjátok ki!
  Szüreti napok: június 16.- július 2. között.
  További információ itt.
 • Levendulaszüret Budakeszin
  Budakeszin is ötödik alkalommal vár már titeket a csodásan gondozott ültetvény és a fantasztikus panoráma a János-hegyre és a Zsámbéki-medencére. Töltsetek el egy fantasztikus napot az illatfelhőben és kóstoljátok meg a különleges levendulás ízeket.
  Szüreti napok: 2023. június 24-25.
  További információ itt.
 • Szedd Magad Levendula – Monor, Strázsa-hegy
  A strázsahegyi levendulás Budapesttől csak 35 kilométerre található. Itt tihanyi francia levendulát lesz lehetőségetek aratni szörpnek, szirupnak, teának, sütibe, csokiba, csokornak. Induljatok az 1000 pince városába!
  Szüreti napok: 2023. június 24-25.
  További információ itt.

Balaton közelében:

 • Levendula Szedd Magad! Tihanyban
  Fedezzétek fel a Tihanyi-félsziget gyöngyszemét és gyönyörködjetek az illatos és látványos levendulamezőben! Szedjétek tele a helyszínen vásárolt aratótáskát, vigyétek haza a virágokat és az élményt egy csokorba fonva!
  Szüreti napok: 2023. június 16. – július 2.
  További információ itt.
 • Szedd magad Ozorán
  Idén ötödik alkalommal várnak benneteket a csodás Ozorán. A levendula szüret mellett élményfestéssel, hangtál terápiával és még számos más programmal is készülnek. Jelenleg 15 fajta levendulából nyílik lehetőség a szüretelésre, a fehértől a rózsaszínen át a sötét liláig minden árnyalatban találtok virágokat.
  Szüreti napok: 2023. június 10. és július 9. között.
  További információ itt.
 • Levendárium – Dörgicsei Levendulás
  Lenyűgöző lila virágtengerrel várnak titeket júniustól Dörgicsén, a Balaton-felvidék mesés kis falucskájában is.
  Szüreti napok: 2023. június 24. és július 2. között.
  További információ itt.
 • Kőröshegyi Levendulás
  Kőröshegyen júniustól egészen augusztusig, 8 hektáron át élvezhetitek a levendula virágzását, melyek hátterét a szemet gyönyörködtető Balaton adja.
  Szüreti napok: 2023. június 9-étől augusztus közepéig
  További információ itt.

Ha pedig az ország más pontjain kalandoznátok, íme az összes, 187 hazai levendulás, ahol érdemes lesz az elkövetkezendő hetekben levendulát gyűjtögetni! 

(A térképet készítette: Lakatos Márk, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusának mesteroktatója.)

További blogposztjaink

Ha június, akkor levendula – Lilába borul Tihany, haza is vihetsz belőle!

TOP 5 levendulás program júniusra

Válogatásunkban összegyűjtöttük nektek a következő hetek legszuperebb programjait, szedd magad helyeit, virágünnepeit, melyek a levendulához kötődnek.

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds