Skip to main content

Túrainfo

Szobra autóval, vonattal vagy autóbusszal juthatunk el Budapestről. A Duna menti városkában tudunk kajakot vagy kenut bérelni, akár visszaszállítással együtt. A Duna kb. 5 perc sétára található a szobi vasútállomástól.

Az első dunai vízitúránk alkalmával legyen velünk gyakorlott kísérő, vagy csatlakozzunk szervezett túrához. A Duna sodrása, vízállása évszakonként változó, ezért érdemes indulás előtt pontosan tájékozódni. Alacsony vízállás esetén 4–5 kilométer/óra, magasabb vízálláskor 5–8 kilométer/óra is lehet a sodrás. A Dunán gyakoriak az uszályok és kirándulóhajók. Kerüljük el, hogy több hajó közé keveredjünk. Ha szeretnénk átkelni a két part között, akkor azt csoportban, de egymástól kellő távolságban tegyük. A Dunakanyar minden jól ismert látnivalóját megcsodálhatjuk a vízről: a visegrádi várat, a Börzsöny és a Pilis természeti szépségeit.

A túra végén Nagymarosról vonattal jutunk el Szobra vagy Budapestre. A nagymarosi vasútállomás a Dunától 5 perc gyalog.

Adatok

Országrész: Budapest és környéke
Időtartam: 1 nap
Túra besorolása: könnyű
Túratípus: vízitúra
Táv: 13 km
Időigény: 3 óra

Megközelítés

Szob, Jégvarázs fagylaltozó

Térkép

Útvonal

GPX letöltésMegtekintem az útvonalat

Látnivalók

Zebegény:

A Duna jobb oldalán itt érdemes kikötni. Kellemes fövenyes partot találunk, és a parton és a településen több vendéglátóhelyen fagyizót, lángosozó helyet. Itt akár bográcsozhatunk is, ha erre előre felkészülünk.

Dömös:

A bal parton Dömöst is látjuk, vigyázzunk, itt közlekedik a személyszállító kishajó, és meglehetősen erős lehet a sodrás.

Nagymaros:

Célszerű a szabadstrand területén kikötni, ahol van lehetőség meleg ételt fogyasztani.

+ Programtipp

Visegrádi fellegvár

Nagymarossal szemközt tekintélyt parancsolóan magasodik a Duna fölé a visegrádi fellegvár. Nagymaros partján sétálva is gyönyörködhetünk ebben a különleges látványban, de ha ennél többre vágyunk, akkor érdemes felmászni a Szent Kereszt-templomtól a Kálvária-kápolnához a kék sáv jelzésen. A domb tetején álló, fehérre festett kis kápolna mellől fantasztikus kilátás nyílik a visegrádi fellegvárra és a Dunára.

Szolgáltatások

Vendéglátóhelyek, szállások, szolgáltatások

Turistainformációk, programok, rendezvények, szálláshelyek a térségben.

Vác Tourinform

Kajak-kenu bérlés

Ha a Dunakanyarban vagy az Ipolyon vízitúráznál, akkor érdemes a hajószállítással egybekötött bérlést igénybe venni Zebegényben.
Tovább a kölcsönző oldalára

Hasonló túrák

Keress minket Instagramon!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds