Skip to main content

Töltődj fel az Erdők Hete színes programjaival!

Töltődj fel az Erdők Hete színes programjaival!

Az Erdők Hete programsorozat immár huszonhetedik alkalommal, idén október 2. és 8. között kerül megrendezésre, és ismét tárt karokkal vár titeket az ország legszebb erdeiben. Az Országos Erdészeti Egyesület által indított kezdeményezés számos különleges helyszínen kínál izgalmas programokat az erdők szerelmeseinek, ahol közösen fedezhetitek fel az erdőt kirándulások során, megismerkedhettek a területen található madárfajokkal, megmérettethetitek természetismereti tudásotokat, és elmélyülhettek a különféle növényismereti előadásokon is. 

Az összes programot ITT találjátok, azonban, hogy segítsünk a választásban, kigyűjtöttük a saját kedvenceinket. Ne habozzatok, irány az erdő, és élvezzétek ki az Erdők Hete varázslatos élményeit!

1. Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark október 3-7-ig játékos programokkal, és szakvezetéssel várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Minden nap két különböző pultnál mutatják be az erdészek munkáját, az erdő kincseit és egy terepasztal segítségével ismertetik, hogy hogyan növekszik egy erdő – mindezt játékos, interaktív módon.

Október 7-én és 8-án egy madárgyűrűzési bemutatóval is várnak titeket, ahol megtudhatjátok, hogy hova tűnnek el a fecskék, gólyák és más költöző madarak a tél beköszöntével. Kis szerencsével pedig még testközelből is találkozhattok a Vadaspark körül élő madarakkal és megnézhetitek, hogyan történik egy madár meggyűrűzése. Ne hagyjátok ki!

További információért keressétek fel a Vadaspark honlapját, és tudjatok meg még többet a programokról!

Bővebb infó, jelentkezési lehetőség a programokra itt!

2. Erdők Hete a Pákozdi Pagonyban

Október 7-én irány a Pákozdi Pagony, ahol tematikus programokkal várják az odalátogatókat. Lesz izgalmas vadasparki szakvezetés, ahol megismerkedhettek a vadaspark lakóival, illetve még néhányukat meg is etethetitek finomságokkal. Az arborétumban pedig növényismereti sétával és facsemete ültetéssel várnak titeket, ne hagyjátok ki!

A program a belépőjegy megváltásával ingyenes. További információk pedig a Pákozdi Pagony oldalán találhatók.

Információk itt!

3. Természet Kincsei kézműves vásár és családi nap az Agostyáni Arborétumban

Október 7-én az Agostyáni Arborétum (Vérteserdő Zrt.) által szervezett családi napon szervezett túrákra jelentkezhettek, próbára tehetitek természetismereti tudásotokat, megismerhetitek az erdőben található gyógynövényekből előállított termékeket, és a kicsik akár kézműves foglalkozásokon, kincskeresős játékokon is részt vehetnek.

Még több információt a honlapjukon találtok.

Bővebben a programokról itt!

4. Gombaismereti túra Magyarszombatfán

Október 7-én, szombaton egy szuper gombaismereti túrával vár titeket a Zalaerdő Zrt. és a Lenti Erdészet. A magyarszombatfai haricsai rakodóról indul a 2-3 kilométeres kirándulás, ahol Stefanich Péter gombaszakellenőr várja az érdeklődőket és bevezet a gombák varázslatos világába. A túrán egészen biztosan szó esik majd a gombamérgezésekről, az ehető és mérgező gombák csoportosításáról, a mérgezési típusokról, és természetesen a gombamérgezés megelőzéséről. 

Jelentkezés: Stefanich Péter +36304746319

5. Erdei futóverseny Szolnokon, a Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdőben

Vegyetek részt október 7-én, egy közös, családi futóversenyen és éljétek át a mozgás örömét csodás, őszies környezetben! Ehhez a Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdő hangulatos erdei ösvényei kiváló helyszínt biztosítanak. 

Rajt és cél: Ökoturisztikai Parkerdő játszótér. Részvétel a következő versenyszámokban lehetséges: Egyénileg: Női és Férfi: 14 km, 21 km, 800 m, 2,5 km, 5 km. ovis futás 200m. Váltóban: Családi, Női és Férfi: 3 fő, 3x7km

A részvételhez mindenképpen előnevezés szükséges, amiről bővebb információt IDE kattintva találtok.

Jelentkezés itt!

További blogposztjaink

Ha június, akkor levendula – Lilába borul Tihany, haza is vihetsz belőle!

TOP 5 levendulás program júniusra

Válogatásunkban összegyűjtöttük nektek a következő hetek legszuperebb programjait, szedd magad helyeit, virágünnepeit, melyek a levendulához kötődnek.

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds