Skip to main content
GyalogtúraTúraútvonalBudapest és környékeBudapest környéke

Családi séta a Kamaraerdőben

By 2023.06.19.május 30th, 2024No Comments

Túrainfó

A túra a Kamaraerdei Ifjúsági Parkból indul, ahonnan két órányi séta vár rád. A családot se hagyd otthon, a könnyű kirándulás minden korosztálynak őriz meglepetést, és attól sem kell tartanod, hogy túl nagy falat lenne a túra. Ha elindulsz az útvonalon, a tölgyes fogad magába, ami nyáron nagy előny az árnyéka miatt. Még egy kilométert sem kell megtenned, máris a Nagyréten találod magad, ami egy gyerekparadicsom. Van itt pihenő, szabadtéri hangszer, hely szaladgálni, de aki többet szeretne megtudni az erdő világáról, az a táblákról okosodhat.

A Susulyka utca (ne városi aszfaltozott utcára számíts, természetesen) vezet el a Kamaraerdei útra, ami ha követed a túra nyomvonalát, a Rókales utcán keresztül elvezet a monumentális Memento Parkba, ahol a szocializmus emlékeit idézheted fel – szobrok formájában. Ha úgy gondolnád, hogy erre a látogatásra máskor szakítanál időt, akkor a Kamaraerdei úton fordulj balra, hogy a természet világát csodálhasd tovább. Az erdő nyugalma biztosan elfeledteti, hogy a főváros forgataga vesz körül. Egy történelmi pont még biztosan vár rád, ugyanis egy elhagyott lokátorállomást is érint a túra.

Ha kiértél a fák közül, a Kána-tó kevésbé ismert világa tárul eléd. Egy szép fahídon tudsz átkelni a Hosszúréti-patak fölött (a patak eltorlaszolásával jött létre a tó nem is olyan régen, 2005-ben). A tó halaira nem csak a horgászok vadásznak, de számos vízimadár is szívesen lakmározik itt. Jó eséllyel te is szemügyre vehetsz egy élelem után kutató vízimadarat. Ha a természet kis csodái elvarázsolnak, a tó kifolyásánál megkeresheted az eldugott kis vízesést. Miután jól kisétáltad magad, és a gyerekek is kijátszóterezték magukat, tömegközlekedéssel könnyen hazajuthatsz.

Látnivalók

Kamaraerdő tanösvény

A túránk útvonalávalával egy rövid távon megegyezik, de érdemes külön is bejárni a nyolcas alakot leíró ösvényt. A 12 állomásos tanösvény egyik hurka az erdő élővilágát mutatja be nagyon látványos táblákkal, melyekkel nem csak tanulni lehet, de remekül szórakozni is. Így alakíthatsz ki táplálékláncot, vagy mérheted magad össze a madarak fesztávjával. A tanösvény nyolcasának másik hurka a földelszín alá néz, a tájat veszi szemügyre.

Kána-tó

A Hosszúréti-patak felduzzasztásával jött létre ez a látványtó Budapest 11. és 22. kerületének határán. A három hektáros tavat egy lépcsős gát osztja ketté. Horgászok, természetjárók kedves pihenőhelye ez nyugodt környezete miatt. Kiváló piknikhelyszín, bográcsozásra és tábortűz gyójtására is alkalmas helyeket találsz itt.

+ Programtipp

Memento Park

A Memento Park Budapest különleges, egyedi látványossága. A Szoborpark Múzeum, a Barakk Mozi, a Fotókiállítás, a Sztálin Dísztribün és a Raktártárlat komplex élményt kínál minden korosztálynak. A hely Közép-Európa első olyan tematikus létesítménye, amely egy diktatúrára és annak bukására emlékeztet.

Adatok

Országrész: Budapest és környéke
Időtartam: 1 nap
Túra besorolása: könnyű
Túratípus: gyalogos
Táv: 7 km
Időigény: 2 óra

Megközelítés

A Kamaraerdei Ifjúsági Park villamossal közelíthető meg, a 41-es járat végállomásából.

Megközelítés BudapestGO-valTérkép

Útvonal

GPX letöltésMegtekintem az útvonalat

Szolgáltatások

Vendéglátóhelyek, szállások, szolgáltatások

Hasonló túrák

Keress minket Instagramon!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds