Skip to main content

Hazánk legmélyebb görparkja épült meg Rákosmentén

Hazánk legmélyebb görparkja épült meg Rákosmentén

Gördeszkások, görkorisok és BMX-esek is használhatják az új létesítményt

Közel három éves szakmai előkészítő munka után adták át Rákosmentén az Országos Görpark Program legújabb pályáját. A Madárdomb szomszédságában létesült pálya görkorcsolyások, gördeszkások és a freestyle BMX-esek számára is ideális helyszín, amely nemcsak a kezdők, de a profik számára is tartogat kihívásokat. A nemrégiben Szegeden, és a most Budapest XVII. kerületében felavatott parkokon felül hamarosan további hat hasonló létesítmény épül az országban.

Az újonnan használatba vett rákosmenti pálya egy 345 négyzetméter alapterületű, három tagból álló medencés flow pálya, amely kialakítását és méretét tekintve is egyedülálló Magyarországon. A pálya különlegessége, hogy ívek tekintetében jelenleg ez hazánk legnagyobb mélységű gördeszkapályája, amelyhez hasonlóak csak Nyugat-Európában találhatóak. A speciális pályán nemcsak gyakorolni, de sportrendezvényeket is lehet tartani. Az Aranylúd, illetve az 513. utca között található létesítmény környezete teljesen parkosított, ahová 5 db padot és 3 db szeméttárolót is kihelyeztek, a pályát pedig két térkőburkolatos feljárón lehet megközelíteni.

A pálya az Aktív- és Ökourisztikai Fejlesztési Központ által lebonyolított Országos Görpark Program keretében összesen 53 millió forintból épült meg, melynek egyik felét Rákosmente Önkormányzata, a másik felét pedig az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda biztosította. Az idén februárban átadott újszegedi, és a most felavatott rákosmenti parkokon felül további hat pálya is az Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség (MOGGSZ) szakmai bírálata mellett kapott támogatást. „Mivel a görkorcsolya 2020 óta olimpiai sportág, így ez a program kiemelten fontos számunkra”, mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár a pálya átadóján, aki azt is elmondta, hogy a programban szereplő valamennyi pálya tökéletes helyszín profi sportolók kinevelésére és edzéseire is.

Csakúgy, mint az Aktív Települések Program többi elemében, úgy az Országos Görpark Program során is az a cél, hogy olyan sportolásra és helyi közösségi élet összekovácsolására is alkalmas szabadtéri sportlétesítmények épüljenek, amelyek lehetővé teszik nemcsak a felnőttek, de a fiatalok ingyenes és mindennapos sportolását. Ezek az országszerte épülő bringaparkok, görparkok és más létesítmények olyan izgalmas kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a hagyományos játszóterekből már kinőtt gyerekek számára, amelyek simán felveszik a versenyt a számítógépes játékokkal.

További híreink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds