Skip to main content

Túrainfó

A Normafa Síház mellől induló körséta során felfedezheted a Normafa főbb látnivalóit! Pár perc séta után eléred a télen-nyáron nyüzsgő Anna-rétet, majd a kék körút jelzésbe becsatlakozva, óriás bükkfák között haladva jutsz el a libegő felső állomásához. Innen aszfaltúton vagy erdei lépcsőkön mászhatsz fel a lélegzetelállító panorámával váró Erzsébet-kilátóhoz, majd a szerpentinszerű sétaúton vedd célba a János-hegyi-átjáróbarlangot! A zöld háromszög jelzést követve el is érkezel a Tündér-hegyi kőfejtőhöz, ami után feltárul előtted a különleges formájú Tündér-szikla. Innen a Disznófő-forrást, a Kossuth-emlékművet és az Egyetemi-lejtőt érintve jutsz vissza a Normafára.

Látnivalók

Tündér-szikla

A Libegő zugligeti állomásától rövid, kaptatós útvonal visz fel a látványos Tündér-sziklához, ahová a zöld háromszög jelzés mutatja az utat. Érdemes azonban vállalni a kihívást, hiszen a Tündér-hegy lejtőjéből kiemelkedő sziklacsoporttól lenyűgöző panoráma nyílik Budapestre. Ha könnyedebb sétára vágysz, a Normafától lefelé ereszkedve is megközelítheted a sziklát.

Erzsébet-kilátó

Budapest leghíresebb kilátója az 528 méter magas János-hegy csúcsáról, a főváros legmagasabb pontjáról tör az ég felé már több mint 110 éve. Nevét Erzsébet királynéról, ismertebb nevén Sisiről kapta, aki előszeretettel gyönyörködött innen az alatta elterülő részletgazdag tájban. A látványosságot érdemes egy libegőzéssel egybekötött kirándulással felkeresni a Normafa irányából.

Anna-rét

Évszázadok óta látogatják előszeretettel a fővárosiak a Normafa Síháztól mindössze 500 méterre található Anna-rétet, ahol télen-nyáron számos kikapcsolódási lehetőség vár. Számos túraútvonal fut keresztül a zöldterületen, valamint modern játszótér, tűzrakóhelyek, sőt, még egy bájos kis kápolna is található itt. Az Anna-rét tökéletes piknikhelyszín, míg télen sok szánkózni vágyó család keresi fel.

+ Programtipp

Normafa Park Látogatóközpont

A Normafán tett kirándulás legelején érdemes betérni a parkolóhoz és a buszmegállóhoz is közel található Normafa Park Látogatóközpontba, ahol egy információs pultnál segítenek neked eligazodni a Normafa ösvényei és programlehetőségei között. A látogatóközpontban emellett megtekintheted a sporttörténeti kiállítást, és akár öltözőszekrényt vagy csomagmegőrzőt is bérelhetsz itt.

Zugligeti Libegő

1970 óta szállítja az utasokat a János-hegyre a 262 méteres szintkülönbséget leküzdő Zugligeti Libegő. A főváros egyik legnépszerűbb attrakciója egész évben, (a karbantartási napok kivételével) a hét minden napján közlekedik. 2600 méteres útja során gyönyörködhetsz a városra nyíló páratlan panorámában, különösen akkor, amikor a hegyről lefelé utazol.

Kardioösvény

A Szent Ferenc Kórház létrehozott egy Kardioösvényt a Normafán, amely kifejezetten a szív- és érrendszeri betegséggel, magas vérnyomással élők, illetve a cukorbetegek számára készült, de persze a család apraja-nagyja bátran nekiveselkedhet! A szív alakú jelzéssel ellátott tanösvényen három, különböző nehézségű túraútvonal közül választhatsz, és alkalmanként egészségügyi szakemberek által vezetett túrákhoz is csatlakozhatsz.

Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark Budapest határán, a budakeszi völgyben található. Szépjuhászné vasútállomástól a 22-es buszcsaláddal lehet eljutni. A park több mint háromszáz hektáros, körülzárt területen fekszik, ahol a nagyközönség számára mutatják be a Buda környéki erdők élővilágát, valamint a Magyarország más részein és Európában honos fajokat. A Budakeszi Vadasparkot 1979-ben, a Nemzetközi Gyermekév alkalmából nyitották meg.

Budakeszi Kalandpark

A kalandpark a Budakeszi Vadaspark területén található. Gyönyörű erdei környezetben 6 különböző nehézségű pályával várja a magasságot, izgalmakat kedvelő kalandorokat.

Budakeszi Arborétum

Péntektől vasárnapig várja a természet szerelmeseit a Budakeszi Arborétum, melyet nemcsak a kellemes, erdei sétákért, hanem a változatos szervezett programokért is érdemes felkeresni. Figyeld meg a park gazdag élővilágát, miközben békés, zöld környezetben erdőfürdőzhetsz a várostól nem messze. Az erdei tónál mocsári teknősöket, a madárházban pedig gerléket és fürjeket is szemügyre vehetsz.

Adatok

Országrész: Budapest és környéke
Időtartam: 1 nap
Túra besorolása: közepes
Túratípus: gyalogos
Táv: 6.6 km
Időigény: 2 óra

Megközelítés

Kiindulópont: Budapest, Normafa Síház, 1121 Budapest, Eötvös út 59.

Térkép

Útvonal

GPX letöltésMegtekintem az útvonalat

Szolgáltatások

Vendéglátóhelyek, szállások, szolgáltatások

Hasonló túrák

Keress minket Instagramon!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds