Skip to main content

Adventi programmal vár a „Muzsikál az erdő”

Adventi programmal vár a „Muzsikál az erdő”

Télen se hagyj fel a természetjárással! Ez az egyik fő üzenete az Advent a „Muzsikál az erdő”-vel ingyenes rendezvénynek, ahol izgalmas természetjáró és kulturális programok várják az érdeklődőket Mátraverebély – Szentkúton, advent 3. vasárnapján.

A járványhelyzet felhívta a figyelmet az erdő értékeire, a szabadban töltött minőségi idő jelentőségére, a kulturális rendezvények hiánya pedig rávilágított, hogy a lelki feltöltődés, a kultúra, a közösségi események alapvető elemei lelki egészségünknek. A „Muzsikál az erdő” jól ötvözi e két területet, hiszen alapfeladatának tekinti a testi-lelki egyensúlyunk helyreállítását és a közösségi élet újraindítását is. Ezért indul el a „Muzsikál az erdő” a közösségi élet újraindításáért projekt.

A december 12-én megrendezésre kerülő egésznapos adventi programon változatos természetjáró programok, kézműves foglalkozások, kiállítás, koncertek és adventi műsor nyújtanak kikapcsolódást a látogatóknak. Akik szívesen felfedeznék a téli hangulatú erdőt, lovastúrán, vezetett erdei sétán, erdei élménysétán vehetnek részt, a vetélkedést kedvelők pedig 4-10 fős csoportokban tudáspróbával tarkított túraversenyen tehetik próbára magukat. A „Muzsikál az erdő” 2020 után 2021-ben is fotó-, és gyermekrajzpályázatot hirdetett, a beérkezett pályamunkákból készült kiállítást is megtekinthetik az érdeklődők, a program nevéhez hűen a muzsikaszó sem marad el, a Dohnányi Kamarazenekar koncertje nyújt feltöltődést a kultúra kedvelőinek.

A program egy rendezvénysorozat része, mellyel júliusig összesen 5 alkalommal találkozhat a nagyközönség a Mátra mellett a Bakony és Kecskemét térségében.  A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozatot a Muzsikál az Erdő Alapítvány szervezi az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ bevonásával.

A „Muzsikál az erdő” egy 18 éve működő komplex, összművészeti rendezvénysorozat, amely felöleli a művészet különböző rétegeit, a természet, a környezet megóvásának a fontosságát, a fenntartható életforma jelentőségét, és közösségformáló erővel bír. Az esemény kiváló lehetőséget biztosít a térség lakóinak és a turistáknak a szabadidejük aktív eltöltésére. A rendezvény 3-4 napos eseményből 9 napos 9 helyszínen zajló országos, sőt az utóbbi években a határokon is túlnyúló eseményfolyammá nőtte ki magát.

További blogposztjaink

Ha június, akkor levendula – Lilába borul Tihany, haza is vihetsz belőle!

TOP 5 levendulás program júniusra

Válogatásunkban összegyűjtöttük nektek a következő hetek legszuperebb programjait, szedd magad helyeit, virágünnepeit, melyek a levendulához kötődnek.

Nézz szét túráink között!

Kerékpártúra a Nivegy-völgyben

Útvonal: Zánka–Hegyes-tű–Monoszló–Balatonhenye–Balatoncsicsó–Szentjakabfa–Óbudavár– Szent Balázs-templomrom –Zánka Rövid, csupán 26 kilométer hosszú, ám nagyon látványos kerékpáros körtúra a Balaton-felvidék kevéssé zsúfolt vidékein....

kerékpár26 kmkönnyű5 óraBalaton-felvidék
+

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds