Skip to main content

Szerről szerre szertelenül tekeregve – Őrség és Vendvidék e-bike-on

Szerről szerre szertelenül tekeregve – Őrség és Vendvidék e-bike-on

Az Őrség meseszép erdői, kristálytiszta vizű forrásai, romantikus, nyugalmat árasztó települései elvarázsolják a vidékre látogatókat. Az ország egyik legszebb környékén minden megtalálható, ami a testi-lelki feltöltődéshez, az aktív és tartalmas pihenéshez kell. Apró falvakban megbúvó Árpád-kori templomok, fazekas mesterek csodálatos munkái, gyönyörű tavak és különleges hangulatú lápok kísérik utad. Ha megéheznél egy hosszabb kirándulás végén, akkor egy tál dödölle vagy épp hőkön sült perec lesz a jutalmad. Az Őrség és Vendvidék igazi hullámvasút, de e-bike túráinkon akkor is élmény lesz a tekerés, ha a felfelét nehezebben bírod. Négy féle e-bike túrán ismerheted meg ezt a kicsiny, de varázslatos vidéket.

Az Őrséget legjobban gyalog vagy kerékpáron lehet megismerni, mindenfelé tekergőzve a falvak közt. A térség életében fontos szerepet játszik a természet szeretete, ezért azt számos vezetett túrán testközelből ismerheted meg. Legyen szó akár lombos erdőkről, sűrű fenyvesekről vagy mocsaras lápokról, itt szinte minden megtalálható! Így most erre a varázslatos környékre hívunk, melynek középpontjában az élővilág, a népi hagyományok és az aktív időtöltés áll: elektromos rásegítésű kerékpárokkal, kényelmes és környezetbarát módon járhatod be a táj minden szegletét. Az e-bicikliknek köszönhetően a különböző felkészültséggel rendelkező bringások számára egyaránt teljesíthetővé, sőt szórakoztatóvá válik a kirándulás, így egy baráti társaság vagy akár a család apraja-nagyja is együtt tudja felfedezni a természet csodái mellett a falvak szépségeit, a jellegzetes őrségi haranglábakat és a több száz éves templomokat.

Első túránk Őriszentpéterről, az Őrség „fővárosából” indul. Igazi felfedezőtúrán vehetsz részt, ha ezt választod, hiszen szinte minden negyedik-ötödik kilométer megtételét követően egy nevezetességre bukkanhatsz: így láthatsz zsúpfedeles kovácsműhelyt, szelfizhetsz az ikonikus pankaszi haranglábnál, elgurulhatsz a Vadása-tóhoz, és persze a „legfinomabb” helyeken lesz majd lehetőséged helyi különlegességeket is kóstolni.

Az Őriszentpéterről induló másik túra a „gerencsérek”,  azaz az őrségi fazekasok vidékén kalauzol végig, ahol már a XIV. század óta készülnek a szebbnél szebb agyagedények. Itt akár az Őrség aranya tortát is megkóstolhatod.

Az Őrség legjavát mutatja be az Őrség tekergés túránk, amelyen bemelegítésként Szentgotthárd főbb látnivalóit nézheted meg, majd az Őrség szíve felé veszed az irányt, ahol szembenézhetsz a Kömpe szemével, Pityerszeren az ország egyik legcsodásabb skanzenjébe látogathatsz el, sőt bölény- és vadló lesre is eltekerhetsz. Ígérjük, hogy a finomságok megkóstolásából itt sem lesz hiány.

Ha viszont a Vendvidék több nemzetiségű tájai vonzanának, akkor a Szentgotthárd központjából induló kerékpártúra neked szól, amely a festői Hársas-tó mellett is elhalad. Orfaluban egy színes kis tanyán helyi sajtokat kóstolhatsz a tyúkok és szarvasmarhák között. Kétvölgyről a kilátóból pedig már az Alpok csúcsai fognak visszakacsintani rád.

És hogy kinek érdemes kipróbálni ezeket az e-bike túrákat? A technikai háttérnek és a túravezetésnek köszönhetően gyakorlatilag bárkinek. Van még kérdés? Ha nem, akkor mire vársz? Kalandra fel! Foglalj túrát az ebringatura.hu oldalon!

Gyere, és kalandozz vezetett e-bike túráinkon az Őrség és Vendvidék tájain!

További blogposztjaink

Íme a 2023-as év kedvencei

Íme a 2023-as év kedvencei

Idén is kerestük az ország legizgalmasabb kilátóját, legkényelmesebb turistaházát, legjobb kerékpárútját és legszebb erdei kerékpárútját. Célunk a 2020 óta minden...

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds