Skip to main content

Éjszakázz a múzeumban! Vagy ha ránk hallgatsz, a természetben

Éjszakázz a múzeumban! Vagy ha ránk hallgatsz, a természetben

Most a múzeumokban járhatod a természetet. A Múzeumok Éjszakája egy mindenki által ismert napja, azaz éjszakája az évnek. A termekben kerülgetve a nézelődő tömeget elsőre nem tűnik túl aktív programnak. Természettel viszont nem csak a galériák tájképein vagy a természetrajzi tárlatokon találkozhatsz. Több múzeum is részt vesz az akcióban, amelyek sokat tartogatnak az  olyan örökmozgóknak, mint te. Összegyűjtöttünk öt olyan múzeumot, amely mozgásra hív ezen a héten szombaton.

Szentjánosbogár figyelés a Kemencei Erdei Vasúton

A Börzsöny szívében robog a kisvasút, amely 4 kilométer hosszan robog változatos tájakon. Az eredetileg fakitermelésre épített vonal ma a turisták szállításában jeleskedik. A Múzeumok Éjszakáján különleges programmal rukkol elő: a vaksötétben nézhetsz állatokat. Na de mit fogsz látni éjszaka lámpa nélkül? A Kemencei Erdei Kisvasút szentjánosbogár figyelő különvonattal vár.

Részletek itt

Panoráma75  ExpresszSzéchenyi-hegyi Gyermekvasúton

A főváros fölött is vonatozhatsz egyet – és még gyereknek sem kell lenned feltétlenül. A fő attrakció a Panoráma75 expresszen való utazás. A vonat Széchenyi-hegyre gurul át Hűvösvölgy állomásból, visszaúton pedig Kis-Hárs-hegy panorámaívében megáll, hogy megcsodálhasd a naplementét. Ha ez még nem elégítené ki kíváncsiságodat, érkezz korábban, és nézd meg a vasútmodellezők miniatűr tájait!

Részletek itt

Közlekedési Múzeum: Bringára váltva

A budapesti Északi Járműjavítóban a héten nyílt meg a két keréken közlekedők és sportolók álomkiállítása, ahol drótszamarak egész nyájait nézheted végig. A több mint kétszáz kerék, azaz több mint száz bicikli technikai és történelmi szempontból izgalmas. Emellett letesztelheted reflexeidet és KRESZ-tudásodat is. Ha nem csak a kerékpárok érdekelnek, számos egyéb programmal vár a múzeum.

Részletek itt

Boszorkányok, tűzvarázslat és éjszakai hajózás Fekete István Látogatóközpontban

A Deseda-tó partján találod a természet szerelmeséről, neves írónkról elnevezett látogatóközpontot. A modern épület egy épített tölgyfát ölel körül, ahol megnézheted közelről a fák hétköznapjait. A növényvilággal még közelebbi kapcsolatba kerülhetsz a Boszorkányos növények sétán, de a csillagokig repülhetsz a távcsöves bemutatón. Ha az aktív nap után kis pihenésre és csendre vágynál, este sétahajózhatsz egyet a tavon.

Részletek itt

Tudományos show a Duna Múzeumban

Az esztergomi Duna Múzeum, azon belül a Vízeum két éve elnyerte az Év kiállítása díjat. Neves folyónk rengeteg titkot tartogat számodra. Megtudhatod, hogy mit csinál egy vízgép, mivel foglalkoztak a Dunacóvíz-árusok, és mikor készült az első szódavíz. A vizes kaland mellett mesékkel, tudományos show-val és jazzkoncerttel vár még Esztergom.

Részletek itt

További blogposztjaink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds