Skip to main content

Túrainfó

Ha egy hosszú, természetben tett sétára és nyugalmas erdőfürdőre vágysz, ez a 15,7 kilométeres körtúra lesz a tökéletes választás számodra, amely mindössze 300 méter szintemelkedést tartogat. Utadat a Széll Kálmán térről induló 22-es busz Országos Korányi Intézet megállójától, a sárga kereszt jelzésen kezdheted meg. Pár száz méter után eléred a Budakeszi Vadaspark külső parkolóját, majd hamarosan meg is érkezel a Szilfa-tisztásra, ahonnan hosszú, kanyargós erdei séta veszi kezdetét egy ősi határkövek által szegélyezett úton. A 493 méter magas Vörös-pocsolyás-hát érintése után tovább élvezheted az erdő csendjét, csak a kék kereszt turistajelzést kell követned! Egy kisebb emelkedő után jobbra rá kell térned a sárga körtúra jelzésre, ami végig a vadkerítés mellett halad. A kerítés mellett egy nem jelzett ösvényen letérhetsz egy szép panorámájú, nevenincs fakilátóhoz, ahonnan megfigyelheted a közeli Csíki-hegyeket és a Keleti-Gerecse domborulatait. Ezután a Szilfa-tisztástól az ismert útvonalon térsz vissza a kiindulópontra.

Látnivalók

Szilfa-tisztás

A kisgyermekes családok nagy kedvence a Budakeszi Vadasparkhoz közel található, egyhektáros Szilfa-tisztás, ahol a természetbe passzoló, modern játszóvár, pihenőpadok és asztalok, tűzrakóhelyek, esőbeálló, valamint kerékpártárolók várják a kirándulókat. A szép erdei tisztás tökéletes úti cél piknikezéshez, szabadtéri sportoláshoz, illetve több túraútvonal is áthalad itt.

+ Programtipp

Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark Budapest határán, a budakeszi völgyben található. Szépjuhászné vasútállomástól a 22-es buszcsaláddal lehet eljutni. A park több mint háromszáz hektáros, körülzárt területen fekszik, ahol a nagyközönség számára mutatják be a Buda környéki erdők élővilágát, valamint a Magyarország más részein és Európában honos fajokat. A Budakeszi Vadasparkot 1979-ben, a Nemzetközi Gyermekév alkalmából nyitották meg.

Budakeszi Kalandpark

A kalandpark a Budakeszi Vadaspark területén található. Gyönyörű erdei környezetben 6 különböző nehézségű pályával várja a magasságot, izgalmakat kedvelő kalandorokat.

Budakeszi Arborétum

Péntektől vasárnapig várja a természet szerelmeseit a Budakeszi Arborétum, melyet nemcsak a kellemes, erdei sétákért, hanem a változatos szervezett programokért is érdemes felkeresni. Figyeld meg a park gazdag élővilágát, miközben békés, zöld környezetben erdőfürdőzhetsz a várostól nem messze. Az erdei tónál mocsári teknősöket, a madárházban pedig gerléket és fürjeket is szemügyre vehetsz.

Erzsébet-kilátó

Budapest leghíresebb kilátója az 528 méter magas János-hegy csúcsáról, a főváros legmagasabb pontjáról tör az ég felé már több mint 110 éve. Nevét Erzsébet királynéról, ismertebb nevén Sisiről kapta, aki előszeretettel gyönyörködött innen az alatta elterülő részletgazdag tájban. A látványosságot érdemes egy libegőzéssel egybekötött kirándulással felkeresni a Normafa irányából.

Széchenyi-hegyi Gyermekvasút

A budapesti Gyermekvasút különlegessége nem csak abból fakad, hogy immár 75 éve köti össze Budapest legszebb erdei kirándulóhelyeit, hanem abból is, hogy 10-14 éves gyermekek irányítják a vasúti forgalmat, valamint ők árusítják és ellenőrzik a jegyeket. A Hűvösvölgy és Széchenyihegy között közlekedő vasút környezetében megannyi látványosság hív természetjárásra, amilyen például a János-hegyen álló Erzsébet-kilátó.

Adatok

Országrész: Budapest és környéke
Időtartam: 1 nap
Túra besorolása: közepes
Túratípus: gyalogos
Táv: 15.7 km
Időigény: 4.5 óra

Megközelítés

Kiindulópont: Budapest, Országos Korányi Intézet megálló

Térkép

Útvonal

GPX letöltésMegtekintem az útvonalat

Szolgáltatások

Vendéglátóhelyek, szállások, szolgáltatások

Hasonló túrák

Keress minket Instagramon!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds