Skip to main content
KerékpárTúraútvonalÉszak-DunántúlVelencei-tó és Völgyvidék

Vonattól vonatig a főváros szőlőskertjén át

By 2021.12.06.január 8th, 2024No Comments

Túrainfó

Martonvásár, Gyúró és Tordas kivá­ló bringás terep, ráadásul látnivaló is van bőven. Mivel a vonaltúra mindkét végpontja vasútállomás, Martonvá­sárra érdemes vonattal érkezned. A túrát kezdheted a Brunszvik-kastély meglátogatásával. Ha maga Beethoven is visszajáró vendég volt, biztosan te is találsz valami vonzót akár az épületben, akár a kastélyparkban. Az Agroverzum megtekintése után tekerj el a Tordasi Élményfaluba! Itt is el lehet tölteni egy teljes napot, főleg ha a westernfilmek rajongója vagy, ugyanis itt találsz egy igazi westernfalut. Egy kalandpark is vár, ha adrenalinlöketet keresel, a nyugalomra vágyók pedig a horgásztó mellett pihenhetnek. Innen a Szent László patak menti bicikliúton vezet az út Gyúróra, ahol megváltozik a terep: döngölt földúton, a szőlőhegyre feltekerve jutsz el az etyeki borospincékhez, majd közúton a hírhedt biatorbágyi viadukthoz. A földutas szakaszok miatt terepkerékpár használata ajánlott!

Látnivalók

Brunszvik-kastély

A barokk és neogót épületet a francia uralkodók is megirigyelhetnék, annyira lenyűgöző. A Brunszvik család által épített kastélyt többször is kibővítették és átépítették. A második világháborúban állapota megromlott, de a hetvenes években visszanyerte régi pompáját, melyet ma is élvezhetünk. Beethoven is gyakori vendége volt a kastélynak, ezért ma az ő emlékét őrzi a múzeum.

+ Programtipp

Tordasi Élményfalu

Ha a cowboy-filmek a kedvenceid, itt minden álmod valóra válhat: saját westerfilmet forgathatsz. De élmények terén itt nincs vége: magaslati kalandpályán teheted próbára ügyességedet, ha van merszed, a tó fölötti kötélpályán is végigsuhanhatsz. Szabadulószobák, felnőtt és gyerek játszótér is vár itt.

Nyakas-kő

Biatorbágy déli határán találod a környék legizgalmas sziklaformációját. Kis kitérőt kell tenned, hogy meglátogasd, de biztosan megéri. A homokkő vízmosta és szélfútta formáihoz hasomlót ritkán láthatsz. Ha bátrabb is vagy, felkapaszkodhatsz a torony tetejére is.

Szolgáltatások

Vendéglátóhelyek, szállások, szolgáltatások

Adatok

Országrész: Észak-Dunántúl
Időtartam: 1 nap
Túra besorolása: közepes
Túratípus: kerékpár
Táv: 34 km
Időigény: 4 óra

Megközelítés

Martonvásár elérhető az M7-es autópályán, illetve vonattal is megközelíthető

Térkép

Útvonal

GPX letöltésMegtekintem az útvonalat

Brunszvik kastély és kastélypark, Agroverzum

A martonvásári kastély múzeummal és csodás kastélyparkkal várja a látogatókat.

Honlap

Hasonló túrák

Keress minket Instagramon!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds