Skip to main content
Hírek

Kalandozni hív a Szigetközi Kalandtérkép

By 2023.07.13.No Comments

Hol érdemes kikötni, merre érdemes megállni, hol van strand, élményközpont, jó étterem vagy épp merre tekereg a szigetközi kerékpárút, egyáltalán mivel töltsem el itt az időt? Ezek mind olyan kérdések, amelyeket a Duna menti szigetvilágba látogató turista feltesz. Most végre egyetlen térképen tekintheti át a Szigetköz és a Pannonhalmi-dombság 101 kiemelt turisztikai szolgáltatását és attrakcióját. Az összesen 72 ezer példányban elkészült térképhez ingyenesen juthatnak hozzá a térségbe látogatók a környék turisztikai szolgáltatóinál, Tourinform irodáiban és országosan pedig a legnagyobb sportáruházlánc üzleteiben. A térképet az Aktív Magyarország készítette a SZÉP kártya támogatásával.

Európa legnagyobb szárazföldi deltája, labirintus szerű vízrendszer, Magyarország legnagyobb szigete, Árpád vezér fája, 230 madárfaj, vízi kirándulóparadicsom, Duna-menti kerékpárút, történelmi városok és persze ecetes hal. Ezek mind-mind a Szigetközt jellemzik, és pont ezektől az egyik legizgalmasabb aktív turisztikai célpont Magyarországon a Szigetköz, illetve egy kicsit tágabban értelmezve a hozzá közel álló Pannonhalmi-dombság, másnéven Sokoró. A térség színes turisztikai kínálatot nyújt az idelátogatónak, illetve különösen fontos célpontja lehet az aktív szabadidőtöltést választóknak, hiszen a három legnépszerűbb túratípus – túrázás, kerékpározás, vízi túrázás – mind elérhető. A vízi turizmust választók számára a szigetközi ágrendszer, a mosonmagyaróvári Lajta-kör vagy épp a két nagyvárost, Mosonmagyaróvárt és Győrt összekötő Mosoni-Duna nyújt kikapcsolódást. Kerékpáros turistákat a tavaly átadott Győr-Pannonhalma kerékpárút vonzhatja a térségbe, vagy épp a szigetközi kerékpárút, amely az osztrák határtól végig vezet minket a területen. Gyalogos turisták a kevéssé ismert, könnyű, családbarát terepet jelentő Sokoróban kirándulhatnak, míg az El Camino magyarországi két ága Pannonhalmán összefonódva a lébényi Szent Jakab templomig, illetve onnan még tovább, akár a spanyolországi Santiagoig vezeti a zarándokokat.

A Kalandtérkép hat kategóriába sorolva gyűjtött össze a különböző típusú szolgáltatásokat, így mindenki megtalálja a legizgalmasabb gasztronómiai élményeket, a természeti és kulturális látnivalókat, strandokat, kempingeket, kerékpárszervizeket. Az egyes szolgáltatók kapcsán a legfontosabb információk külön is feltüntetésre kerültek, így például látható, hogy hol vannak akadálymentes attrakciók, hol fogadnak el SZÉP-kártyát, melyek a kutyabarát helyek vagy épp hol találunk biciklipumpát.

A térkép a fizikai pontokon túl, az aktivmagyarorszag.hu oldaláról is letölthető. A szerkesztést az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ végezte szoros együttműködésben az Arrabona EGTC turisztikai szakértőivel.

További híreink

Nézz szét túráink között!

 

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/RHE1RTmC004″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen></iframe>

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds