Skip to main content
Blog

Jó hír a bringásoknak: könnyebben viheted a bringád a Velencei-tóra

By 2023.05.18.No Comments

Május 20-ától félóránként közlekednek motorvonatok a Velencei-tóhoz, melyeken kerékpár is szállítható

A Velencei-tó körbetekerése tökéletes családi program, ahová Budapestről a Déli pályaudvarról és Kelenföldről a bringánkkal együtt vonattal is könnyen el lehet jutni. Kezdeni bárhol lehet, hiszen a települések és a vasútállomások könnyen megközelíthetők: Gárdony, Agárd, Velence, Kápolnásnyék állomásokra érkezve a tekerés mellé még egy kis strandolás és fagyizás is beleférhet. Ugye milyen jól hangzik? Akkor dobjátok fel a bicikliket a vonatra, és indulhat a családi kaland!

Május 20-ától Budapest-Déli pályaudvarról és Kőbánya-Kispestről óránként indul vonat a Velencei-tóhoz, melyek Budapest-Kelenföld állomástól közösen, mindössze 30 perccel követik egymást. A Déli pályaudvarról induló vonatokon 12-18, a Kőbánya-Kispestről indulókon pedig 6-12 kerékpáros férőhely van. A nyári főszezoni hétvégéken a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Kőbánya-Kispestről induló G43-as jelzésű vonatok egy része KISS emeletes motorvonattal fog közlekedni, amelyben a kerékpárszállító helység mellett a többcélú térben is lehetőség van további kerékpárok szállítására.

Azonban a Velencei-tó partjára kimondottan kerékpárosok számára optimalizált, nagy kapacitású kerékpárszállító szerelvények is közlekednek. A G30-as jelzésű vonat a Déli pályaudvarról indul 9:40-kor, és a tóig csak Budapest-Kelenföldön és Érd alsón áll meg. Visszafelé pedig 18:38-kor indul Velencéről és 19:19-re ér a Déli pályaudvarra. A vonat a hétvégi napokon az előszezontól az utószezonig közlekedik, azaz most szombattól egészen szeptember 24-ig. Bővebb információt a vasúttársaság kerékpáros oldalán, a Velencei-tóhoz történő kerékpárszállítási lehetőségeket bemutató térképen találsz.

A Velencei-tó körüli bringatúra egy klasszikus tókör, amelyet minden előzetes edzettség nélkül tudsz teljesíteni. A minimális szintemelkedés, a sok pihenési lehetőség, az érdekes látnivalók és a könnyen, alig több mint 30 kilométeres tekeréssel teljesíthető táv ideális programot jelent családosoknak, a kezdő bringásoknak, de akár a könnyed edzési lehetőséget keresőknek is. Ráadásul a túra nagy előnye, hogy gyakorlatilag onnan kezdheted a tekerést, ahonnan csak szeretnéd, ugyanis a települések és a vasútállomások könnyen elérhetők vonattal.

További híreink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds