Skip to main content

Túrainfó

A kétnapos kenutúra során megismerheted a Rába folyó élővilágát, mesés ártereit és a folyóparti települések hangulatát. A Rába kanyargós, vadregényes mivolta miatt kedvelt úti cél a vízitúrázók körében. A gazdag növény- és állatvilág, valamint az ártéri ligetek könnyen ámulatba ejtenek. A túra kiindulópontja a csákánydoroszlói Vízi Vándor Látogatóközpont, ahol izgalmas interaktív kiállítással várnak. A helyi egyesület túravezetőt is tud biztosítani, ha inkább egy tapasztalt vízitúrázóval kelnél útra. A Csákánydoroszló és Körmend közti szakaszon lassan tudsz lecsorogni, miközben élvezheted a madarak énekét és a levegő frissességét. Körmenden egy kialakított kikötőhelyen tarthatsz rövid pihenőt, vagy egy gyors kiszállóval megtekintheted a Batthyány-kastélyt. A Körmendi Bárkaház éjszakára is menedéket biztosít, így itt kényelmesen pihenheted ki a nap fáradalmait.

A másnapra tervezett, Körmendtől Rábahídvégig tartó szakaszon csendesebben, viszont csodás természeti környezetben folyik a Rába, amely mentén több kiépített kikötő és táborhely is található. Rábahídvégen a falu központjában található hídnál köthetsz ki.

Látnivalók

Batthyány-kastély

Körmend legnagyobb ékessége a Batthyány-Strattmann-kastély, ami egyben az ország egyik legjelentősebb műemlékegyüttese. Jelenleg négy állandó kiállítást tekinthetsz meg itt: a Körmend és a Batthyányak évszázadai, a Cipőtörténeti gyűjtemény, a Szalon és ebédlő a Batthyány-kastélyban, valamint a Műhelyemlékek – Körmend iparos emlékei nevű kiállításokat.

Vízi Vándor Látogatóközpont, Csákánydoroszló

Csákánydoroszlót Ivánc felé elhagyva, a Rába partján találod a Vízi Vándor Látogatóközpontot, amit 2022-ben adtak át. A látogatóközpont főépületében megtekintheted „A Rába csodálatos világa” kiállítást, mely hazánk negyedik legnagyobb és legtermészetesebb vízfolyásának élővilágába enged bepillantást. A kiállítás interaktív mivoltának köszönhetően megfigyelheted a változatos élővilág képviselőit, valamint megtudhatod, hogy miként alakítja a folyó a környezetét, és milyen fordulatos utat jár be. Nemzeti parki ajándékbolt, turisztikai információs pont és büfé is várja a betérő vendégeket.

+ Programtipp

Magyarszecsőd kincsei

Magyarszecsőd mindössze néhány kilométerre található az útvonaltól, viszont aki teheti, mindenképp tegyen egy kis kitérőt ide, hogy felkeresse a különleges Árpád-kori templomot és a szebb időket is látott Batthyány-kastélyt.

Adatok

Országrész: Észak-Dunántúl
Időtartam: 1 nap
Túra besorolása: könnyű
Túratípus: vízitúra
Táv: 25 km
Időigény: 4 óra

Megközelítés

A Szentgotthárd-Szombathely vonalon közlekedő vonattal elérhető a csákánydoroszlói vasútállomás.
Személyautóval a 8-as számú főútról vagy az M80-as autóútról közelíthető meg.

Kiindulási pont: Rábaparti Nomád Táborhely, Csákánydoroszló, 9919

Térkép

Útvonal

GPX letöltésMegtekintem az útvonalat

Szolgáltatások

Vendéglátóhelyek, szállások, szolgáltatások

Körmendi Piac:

Körmenden minden hétfő reggel vár a piac, ami mind a helyiek, mind az osztrák látogatók körében kedvelt.

Csodaszarvas Tájpark:

Napi jeggyel látogatható tájpark, ahol kalandparki élményben is részed lehet.

Honlap

Vén Gesztenye Csárda-Rábahídvég

Honlap

MJUS Resort&Thermal Park-Körmend

Honlap

Berki Hotel-Körmend:

Honlap

Hasonló túrák

Keress minket Instagramon!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds