Skip to main content

A 2022-es Országos Görpark- és Sítanpálya-építési Programok már várják a jelentkezőket

A 2022-es Országos Görpark- és Sítanpálya-építési Programok már várják a jelentkezőket

300 millió forintnyi állami támogatásra nyújthatnak be igényléseket azok, akik görparkot vagy sítanpályát építenének

A bringaparkok és futókörök után sítanpályák és görparkok támogatásával folytatódik az Aktív Magyarország Program, melynek révén 30-50%-os állami hozzájárulás igényelhető az új létesítmények építésére. A kérelmek benyújtásának határideje 2021. december 17.

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség (MOGGSZ) szakmai koordinálásával támogatási programot hirdet görparkok létesítésére. Az Országos Görpark Programban összesen 150 millió forint áll rendelkezésre, melyből a műszaki tartalomtól függően helyszínenként 40-75 millió forint támogatás kérvényezhető 50%-os önrész biztosítása mellett. A program célja, hogy az olimpiai sportággá fejlődött gördeszkázás és a gyorsasági görkorcsolya sportágak szabadidősport és versenysport igényeit egyaránt figyelembe véve, megfelelő sportszakmai szempontok szerint tervezett és kivitelezett létesítményeket kapjanak.

Az pályatulajdonosoknak vállalniuk kell, hogy a támogatási összegből nem csak megépítenek egy 400-1200 négyzetméter alapterületű, ingyenesen használható görparkot, de azt az átadást követő öt évben karban is tartják. Feltétel továbbá, hogy az építtető évente legalább egy alkalommal a MOGGSZ által hivatalosan akkreditált országos bajnoksági fordulót szervez a létesítményben, a szakági versenyszabályzatnak megfelelően. Az Országos Görpark Programban az igényléseket a moggsz.info@gmail.com e-mail címre várják, a benyújtási határidő pedig 2021. december 17. A programmal kapcsolatos dokumentumok ide kattintva tölthetőek le.

Az Országos Sítanpálya-építési Program is szakmai koordináció mellett indul útjára, itt a Síoktatók Magyarországi Szövetsége (SMSZ) garantálja majd, hogy jól használható, gyerekek és felnőttek, kezdő és középhaladó szintű oktatási feltételeinek megfelelő pályák épülhessenek. Ebben a programban is 150 millió forintos keretösszegre lehet pályázni, melyből helyszínenként 15-20 millió forintos támogatás igényelhető a műszaki paraméterek függvényében. Azonban fontos, hogy ennél a programelemnél az igénylőnek nem 50, hanem legalább 70%-os önrészét kell vállalnia. A pálya épülhet természetes vagy mesterséges lejtőre, illetve minimum 10 méter szélesnek és 45 méter hosszúnak kell lennie. A tanpályához alacsony kötélvezetéses sífelvonót vagy futószalagos felvonót kell telepíteni, valamint világítást is ki kell építeni, hogy a pályák esti használatra is alkalmasak legyenek.

További feltétel az is, egy legalább 45 négyzetméter alapterületű kiszolgáló épületnek is lennie kell a pálya mellett, ahol a vendégeket fogadhatják (mosdó, öltöző, szertár alapfeltétel) és a kölcsönzéshez szükséges eszközöket is biztosíthatják számukra. Az építtetőnek a pálya átadását követően minimum öt éven keresztül vállalnia kell a helyszín karbantartását, valamint évente legalább egy alkalommal rendezvényt is kell szerveznie, amelyen a vendégek ingyenesen vehetik igénybe a sí- és snowboardoktatást. Az Országos Sítanpálya-építési Program szakmai anyagait az iroda@sioktatas.hu e-mail címre várják, a benyújtási határidő pedig ebben az esetben is 2021. december 17. A program minden dokumentuma ide kattintva tölthető le.

További híreink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds