Skip to main content
KerékpárTúraútvonalBalaton környékeBalaton

Hévízi ízelítő a Balaton legjavából

By 2022.03.07.január 8th, 2024No Comments

Túrainfó

A túra Hévízről indul, mely Európa szinten is híres gyógyhatásáról és meleg vízéről. Érdemes egy kört tenned a tó körüli sétányon, majd délkeleti irányban egy nagyon hangulatos erdei kerékpárút vár. Innen a 71-es úton tekerj a keszthelyi Festetics-kastélyig, majd a Balaton körön Balatonszentgyörgy határáig, így belekóstolhatsz a tókerülés útvonalába is a Balaton nyugati csücskében.

Balatonberényben érdemes megejtened az evés-ivás miatt szükséges pihenést, előtte azonban tájékozódj a menetrendről, mert Balatonmáriafürdőről hajóval kelsz majd át Balatongyörökre.

Balatongyörökön a Szépkilátót mindenképpen látogasd meg, ugyanis csodás kilátás nyílik innen a Badacsonyra és a tanúhegyekre. Ha még pompásabb, 360 fokos panorámára vágysz, Balatongyörök központjától észak felé indulj. A Bél Mátyás kilátóra egy egykilométeres, helyenként meredekebb, murvás emelkedő vezet fel az erdőben, de a látvány miatt akkor is érdemes bevállalni, ha csak tolod a bicajt.

Ha pedig szereted a kihívásokat, akkor felkaptathatsz egy igazán kemény emelkedőn a vonyarcvashegyi Szent Mihály kápolnához is. Innen a Balaton nyugati csücskére láthatsz rá.

Gyenesdiáson a Bringatanyában a sok erőfeszítés után érdemes röviden megállni, hiszen a környék legfinomabb fagylaltját kóstolhatod meg. Ráadásul a bringád is különleges törődésben részesülhet, ha szükség lenne rá.

Végül Keszthelynél zárul a mini balatoni élménykör. Itt a sétálóutca végén balra kanyarodva tudsz visszatérni a túra kiindulópontjára, Hévízre.

A túraleírás a Flowcycle közreműködésével készült.

Látnivalók

Hévízi-tófürdő

Európában egyedülálló, meleg vizű tőzegtó. Kerékpárral körbejárható, de a tófürdőt is érdemes kipróbálni, ha már erre jársz.

Szépkilátó, Balatongyörök

Az épített kilátókkal ellentétben meg sem kell másznod ahhoz, hogy a Balaton, a Tapolcai medence tanúhegyei és a Szigligeti öböl festői szépségében gyönyörködhess.

+ Programtipp

Festetics-kastély, Keszthely

A 18. század közepétől folyamatosan épülő, bővülő kastély 200 éven keresztül a Festetics család tulajdona volt. Parkja természetvédelmi terület. Még pálmaház és madárpark is helyet kapott a területen, igazán mozgalmas program minden korosztálynak.

Kányavári-sziget

Madármegfigyelés, tanösvény egy szuper fahíd és csodásan gazdag növény- és madárvilág vár a Kányavári-szigeten.

Afrika múzeum, Balatongyörök

Az eredetileg vadászati trófeák bemutatására létrejött hely mára állatkertté nőtte ki magát, ahol akár tevegelni is lehet.

Bél-Mátyás kilátó

A Garga-hegyen álló háromszintes, fából épült kilátóból gyönyörűen belátni az előtted elterülő Balatont, a Keszthelyi-hegység erdővel borított hullámait és a Tapolcai-medence tanúhegyeit is.

Adatok

Országrész: Balaton környéke
Időtartam: 1 nap
Túra besorolása: könnyű
Túratípus: kerékpár
Táv: 54.3 km
Időigény: 4 óra

Megközelítés

Hévízi-tófürdő, Hévíz

Térkép

Útvonal

GPX letöltésMegtekintem az útvonalat

Szolgáltatások

Vendéglátóhelyek, szállások, szolgáltatások

Keress minket Instagramon!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds