Skip to main content
VízitúraTúraútvonalBalaton környékeBalatonBalaton-felvidék

Nádi szél vízitúra tanösvény

By 2022.05.25.január 8th, 2024No Comments

Túrainfó

A Badacsony lábától, a badacsonylábdihegyi Herczeg Ferenc Strandról indul a Balaton első vízitúra tanösvénye! Ez az a terület, ahol a tapolcai Malom-tó karsztvize, hordalékát lerakva a Balatonba folyik. A Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpontban megismerheted a Balaton, a Badacsony, még közelebbről a bazaltvulkanizmus izgalmas történetét, ez a túra pedig 6 állomáson keresztül a nádas élőhely felfedezésére hív! Szállj kenuba, lazíts, gyönyörködj a tájban, ismerkedj a tó elképesztően gazdag élővilágával. Innen egészen más perspektívából láthatod a Badacsony bazaltorgonáit és Szigligetet. A Balaton kb. 250 hektáros, egyik legnagyobb összefüggő nádasa mentén evezve találod az állomásokat. A vízben álló oszlopokon lévő QR-kódokat leolvasva könnyen juthatsz további információhoz. Olvasgatni ezután a vízen, a túra után a strandon megpihenve vagy akár otthon is lehet.

A túrához mentőmellényt biztosítanak a látogatóközpontban, és hogy élvezetesebb legyen a túra, bérelhetsz tőlük túrafelszerelést is: távcsövet – figyelni a madarakat és közelebb hozni a hegyet, GPS-t – hogy el ne tévedj, walkie talkiet – ha többen jöttök és rögtön megosztanátok egymással élményeiteket. Ha pedig csak elnyújtózni és bámészkodni szeretnél, előre egyeztetett időpontban csónakos túravezetést is kérhetsz!

Látnivalók

LábdiPiac

Helyi kezdeményezésből alakult termelői piac minden szombaton, ahol találkozhatsz a termelőkkel és válogathatsz a helyi zöldségek, gyümölcsök, szörpök lekvárok között. A piac mellett van egy egész évben, ingyenesen látogatható mezítlábas ösvény is.

+ Programtipp

Szigligeti vár

Több mint 750 éve áll őrt a Balaton mellett a Szigligeti vár. Kihagyhatatlan program, többek között a történelem, a panoráma, a programok és a gasztonómia miatt is! Sok érdekessége közül mindenképpen érdemes megnézned a berendezett barokk konyhát, a fegyvertörténeti kiállítást, és a vár alatt található gyönyörű kis kápolnát is. A kellemes nyárestéket pedig remek koncertek színesítik.

Ha pedig mindent megnéztél, hűsölhetsz egyet a várudvarban lévő kávézóban, megkóstolhatod a helyben főzött fagylaltot, vagy meg is ebédelhetsz az úgynevezett gasztro udvarban.

Adatok

Országrész: Balaton környéke
Időtartam: 1 nap
Túra besorolása: könnyű
Túratípus: vízitúra
Táv: 3 km
Időigény: 1 óra

Megközelítés

Badacsonytördemici Ökoturisztikai Látogatóközpont

8263 Badacsonytördemic, Vízpart út 3.

Térkép

Útvonal

GPX letöltésMegtekintem az útvonalat

Szolgáltatások

Vendéglátóhelyek, szállások, szolgáltatások

Badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont

Látogatóközpont, kajak-kenu bérlés, túrák

Honlap

Keress minket Instagramon!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds