Skip to main content

Carpe Diem két keréken a magyar Toscana vidékén – Mecsek és Villány

Carpe Diem két keréken a magyar Toscana vidékén – Mecsek és Villány

A mediterrán Mecsek a Dunántúli-dombság legmagasabb, szigetszerű kiemelkedése. Erdeiben gyönyörű tavakat, ősi várakat, cseppkőbarlangokat, látványos völgyeket és csodás településeket találsz. Számtalan emlékezetes élménnyel gazdagodhatsz, ha aktívan szeretnéd felfedezni ezt a környéket. Ráadásul a hangulatos mecseki erdők után a nevezetes villányi borutat is végigjárhatod, megkóstolva a dűlők legjavát. Ha pedig mindezt elektromos kerékpáron teszed, akkor olyan helyekre is fel-, illetve eljuthatsz nyeregben maradva, ahol másként tolnod kellene a bringádat. Ugye milyen jól hangzik? Akkor gyere, és fedezd fel vezetett e-bike túráinkon a Mecsek és Villány tájait!

Dél-Dunántúl központja, Magyarország egyik legszebb fekvésű, történelmi emlékekben gazdag, mediterrán hangulatú nagyvárosa Pécs. A település gyönyörű, pezsgő belvárosával, színes kulturális programjaival hazánk egyik legvonzóbb kirándulási célpontja. És nemcsak a Mecsek lankáira felkúszó város, hanem annak környéke is számtalan izgalmas látnivalót tartogat: a hegységet sűrűn átszelő, jól karbantartott turistautakon változatos túrákat tehetsz, a páratlan panorámát nyújtó kilátóktól a vadregényes völgyeken át egészen az elbűvölő hegyi tavakig. Ha pedig kicsit tágabban szemlélődünk, akkor a régió legdélebbi, már-már Toscanát idéző vidéke, a Villányi-hegység a méltán híres Villányi borvidékről, a Tenkes kapitánya című sorozatból is ismert siklósi várról és a kénes gyógyvizű harkányi termálfürdőről ismert.

Erre a varázslatos környékre hívunk most téged, egy igazán természetközeli, aktív programra: elektromos rásegítésű kerékpárokkal, kényelmes és környezetbarát módon ismerheted meg a környék legszebb, legizgalmasabb és persze legfinomabb részleteit. A térség tele van nehéz emelkedőkkel, amelyeket az e-bike-ok kikönnyítenek, így a különböző felkészültséggel rendelkező bringások számára egyaránt teljesíthetővé, sőt szórakoztatóvá válik a kirándulás. Ennek köszönhetően egy baráti társaság vagy akár a család apraja-nagyja is együtt tud kirándulni, és neked sem kell azon gondolkodnod, hogy vajon van-e még benned elég erő az utolsó szakaszhoz. Ráadásul a túravezető történeteire is tudsz majd figyelni.

A Mecseki Cseppkörút során a Nyugat-Mecsek látványosságait járod be, ahonnan nem maradhatnak ki az orfűi malmok, a Vízfő tanösvény, az Abaligeti-barlang, de a kővágószőlősi és a cserkúti Árpád-kori templom sem. A Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet vadonjában vezető másik túrán megízlelheted a legjobb mecseki mézeket, sajtokat, vagy látogatást tehetsz egy működő malomba is. Ha viszont napkeletre vágysz, akkor a Kelet-Mecsekben futó túra lesz számodra az igazi. Itt tekerhetsz majd a Zengő oldalában, kis aszfaltozott hegyi utakon a Mecsek erdeiben, érinted az üvegesek útját és benézel majd a pécsváradi várba is. Ha szeretnéd a tekerést egy kis borozással összekötni, akkor az E-Montis Kalandtúra neked szól. A Pécsről induló és Villányba befutó kirándulás során eljuthatsz az Ördög-árokhoz és a Nagyharsányi Szoborparkhoz is. Végül pedig a panorámák szerelmesire is gondoltunk, amikor összeállítottuk a Pécs feletti e-bike kilátótúrát, amely a Mecsek középső részének legszebb kilátópontjaira épül.

És hogy kinek érdemes kipróbálni ezeket az e-bike túrákat? A technikai háttérnek és a túravezetésnek köszönhetően gyakorlatilag bárkinek. Van még kérdés? Ha nincs, akkor meg mire vársz? Kalandra fel! Foglalj túrát az ebringatura.hu oldalon!

További blogposztjaink

Íme a 2023-as év kedvencei

Íme a 2023-as év kedvencei

Idén is kerestük az ország legizgalmasabb kilátóját, legkényelmesebb turistaházát, legjobb kerékpárútját és legszebb erdei kerékpárútját. Célunk a 2020 óta minden...

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds