Skip to main content
Hírek

Megjelent az Aktívan Budapesten kiadvány!

By 2023.08.17.No Comments

Gyalog, vízen, két keréken a főváros körül

Idén ünnepeljük Budapest 150. születésnapját, hiszen másfél évszázada annak, hogy Pest, Buda és Óbuda egyesülésével létrejött a székesfőváros. Ugyanebben az évben alakult meg Magyarországon az első természetjáró egyesület is. Így a budapesti természetjárók számára kétszeresen is ünnep a 2023-as év, amelyet egy különleges kiadvánnyal ünneplünk meg, melyben összegyűjtöttük a legizgalmasabb kirándulásokat a fővárosban és környékén.

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) 2020 nyarán indította el az „Aktívan itthon” kiadványsorozatát, melynek célja, hogy egy-egy tájegységben konkrét gyalogos-, kerékpáros- és vízitúrákat, valamint kirándulóhelyeket, érdekes látnivalókat ajánljon az aktív életmód rajongóinak. Az eddig elkészült 25 térség aktív turisztikai kínálatát bemutató sorozat most egy újabb taggal bővült, amely a fővárost és annak környékét mutatja be. Ennek a hiánypótló összefoglalónak köszönhetően Budapestnek egy olyan új arcát ismerheted meg, amely az épített örökségen túl a természeti kincsek felfedezésére összpontosít. A kirándulóhelyek között találsz olyanokat, amelyek babakocsival is jól megközelíthetők, de olyan, a BKK-val közösen kijelölt gyalogos és kerékpáros túrákat is, amelyeknek közösségi közlekedéssel elérhető be- és kiszállópontjai vannak.

Budapest olyan, mintha az alapítók a szabadidő aktív eltöltésére tervezték volna: a Budai-hegység erdőségeit túracipőben, a barlangokat akár overálban, a Dunát kenuval, kajakkal vagy SUP-pal, Budapest környékét pedig bringával is felfedezheted. Az Erzsébet-kilátó kecsességével, míg a Guckler Károly-kilátó modern formájával koronázza meg a hegyek csúcsait, a Pál-völgyi-barlangrendszer pedig labirintusszerű, ősidőkből származó járataival hív a mélységbe.

A megújult Normafa meglátogatása legalább annyira bakancslistás program, mint a Duna-parti korzózás. Itt Gyermekvasúton zötyöghetsz át Hűvösvölgybe, majd remek túraútvonalakon barangolhatsz a tölgyek árnyékában. Ártéri erdőkön és lassú folyású lagúnákon keresztül evezhetsz a Ráckevei-Dunán, vagy biciklire is pattanhatsz, hogy új szemszögből ismerd meg a várost: Budapestről akár a Balatonig is eltekerhetsz, ha kihívást keresel! Mindemellett várnak az agglomeráció csodahelyei, úgymint a Budakeszi Vadaspark, Szentendre páratlan természeti öröksége és a Nemzeti Botanikus Kert mesevilága Vácrátóton.

Mozdulj ki, és ismerd meg Budapest zöld, vad, természetes arcát! Keresd az ingyenesen elérhető kiadványt a Decathlon áruházakban, a BKK Deák Ferenc téri, Kelenföldi és Széll Kálmán téri ügyfélközpontjaiban, a Normafa Látogatóközpontban, a Budakeszi Vadasparkban, a Vácrátóti Botanikus Kertben és az Aktív Magyarország sátránál a különböző rendezvényeken, vagy töltsd le elektronikus formában az aktivmagyarorszag.hu oldalról!

További híreink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds