Skip to main content

Kalandozz Erdőország vadonjában a csillagok útján! – E-bike túrák a Zselicben

Íme a felfedezetlen ezüsterdők vidéke – Bakancslista a Zselicben

Somogyország belseje és Észak-Baranya között terül el az erdők által uralt Zselic, ahol a lágyan hullámzó dombokat bakancsban vagy kerékpárra pattanva érdemes bejárnod. Tanösvények hálózzák be a bükkösök és az ezüsthársak világát, az ország egyik legtisztább égboltjának csillagai nyűgöznek le a Csillagparkban, illetve Szigetvár és Kaposvár felfedezése után Szennán a régió sokszínű népi kultúrája ragad magával. Bőszénfán átélheted, hogy milyen a szarvasokkal sétálni, az ország legrégebbi kisvasútja repít a Sasréti erdőkbe, Ibafán pedig a Pipamúzeum megújult kiállítása ejt ámulatba. Ha vonzanak a dombok, de megijesztenek az emelkedők, ha szívesen tekersz társaságban, de előfordul, hogy lemaradsz, pedig a túravezető érdekes beszámolóit is meghallgatnád, akkor egy e-bike túra lesz számodra az ideális megoldás. Kalandra fel, és éld át a Zselic varázsát vezetett e-bike túráink egyikén, amely nemcsak a vidéki turizmus és a természet szerelmeseit, de a kalandvágyó utazókat is magával ragadja!

A zselici erdőrengeteg őshonos fáival, növényeivel, vadjaival, bájos falvaival, fényszennyezettségtől mentes éjszakáival igazi kincs hazánkban. Fedezd fel túraútvonalait, látogass el az Európa Nostra díjas Szennai Skanzenbe, simogass szarvasokat Bőszénfán, fedezd fel a Szigetvári Zrínyi Várat, tekerd körbe a 2022-es Év Kerékpárútján a Deseda-tavat, és eredj Fekete István nyomába az emlékösvényen! A Zselicben kiváló kerékpározásra alkalmas aszfaltozott erdei utak, eldugott kis ökofalvak, valamint különleges ezüsthársas-bükkösök csábítanak túrázásra. Ha pedig látni szeretnéd a kontinens egyik legkevésbé fényszennyezett égboltját, akkor gyere az úgynevezett csillagoségbolt-parkba! Itt csillagászati távcsővel vizsgálhatod a napfoltokat, a környék legmagasabb, fából épített kilátójából pedig megcsodálhatod a panorámát.

A Dunántúli-dombság eme gyöngyszemét a gyalogtúrák mellett leginkább kerékpáron lehet megismerni. A térség érintetlen természeti kincseit, kulturális értékeit és különleges, egyedi ízeit számos vezetett túrán, testközelből fedezheted fel. Mindezt pedig elektromos rásegítésű kerékpárokon, kényelmes és környezetbarát módon teheted meg. Az e-bicikliknek köszönhetően a különböző felkészültséggel rendelkező bringások számára is teljesíthetővé válnak a kihívást jelentő szintkülönbségek, így egy baráti társaság vagy akár a család apraja-nagyja együtt tudja felfedezni a Zselic varázslatos tájait.

Ha a térség leggyakrabban látogatott részein kalandoznál, akkor jelentkezz a Zselic legjava túránkra, melynek során megnézheted felülről a Csillagpark kilátójából a környéket, megpihenhetsz Lidi néni házánál, de az útvonal érinti majd a fenséges Ropoly-völgyi horgásztavat is. Ha a zselici rengetegben keresel kalandokat, akkor gyere velünk, és fedezzük fel együtt a természet csodáit! A Zselic szívéből induló kirándulásunkon felkeressük az erdőrengetegen hajdanán átvágó vasúti völgyet, ahol a régi pályán lévő kerékpárutat is használjuk. A kulturális ismeretek után pedig a vízmenti hangulatról a Petörke-tó gondoskodik. A ki azonban komplex ismeretekre vágyik, annak a zselici nagykört ajánljuk: a Bőszénfai Szarvasfarmról Kaposvárra és vissza! Ez egy igazán izgalmas körtúra, amely jó minőségű, alacsony forgalmú utakon halad végig.

És hogy kinek érdemes kipróbálni ezeket az e-bike túrákat? A technikai háttérnek és a túravezetésnek köszönhetően gyakorlatilag bárkinek. Van még kérdés? Ha nem, akkor kalandra fel! Foglalj túrát most az ebringatura.hu oldalon!

Kalandra fel, és éld át a Zselic varázsát vezetett e-bike túráink egyikén!

További blogposztjaink

Íme a 2023-as év kedvencei

Íme a 2023-as év kedvencei

Idén is kerestük az ország legizgalmasabb kilátóját, legkényelmesebb turistaházát, legjobb kerékpárútját és legszebb erdei kerékpárútját. Célunk a 2020 óta minden...

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds