Skip to main content

Van zsákunkban minden jó – Íme a legjobb Mikulás programok

Van zsákunkban minden jó – Íme a legjobb Mikulás programok

Te is lázasan keresed a programokat, ahol idén decemberben összehozhatsz egy találkozót a gyerkőcöknek a Mikulással? 2023-ban Mikulás napja szerdára esik, így az azt megelőző és az azt követő hétvégén is szép számban találsz ehhez a jeles naphoz kapcsolódó, izgalmas programokat országszerte. 

1. Mikulás a Vadasparkban

 

December 2-án, a gyermekek nagy örömére idén is ellátogat a Mikulás a Budakeszi Vadasparkba. A Télapó érkezését hű Manója konferálja fel, pár kedves, téli gyerekdal közös éneklésével fűszerezve. Puttonyában mindenféle finomságot hoz, hogy a közös séta során megajándékozza a résztvevőket és a vadaspark lakóit is. A Mikulás távozásával a program tovább folytatódik, a Budaörsi Rendőrkapitányság interaktív, szórakoztató játékain lehet majd részt venni. Ne hagyjátok ki!

További részletek a programról itt!

2. Mikulásozz a Zsuzsi fényvonattal!

 

Csodáljátok meg a Zsuzsi-vonat Ruyter utcai kiinduló állomását, amely december 3-án varázslatos téli mesevilággá alakul át. Érkezik a Mikulás is, nem mással, mint az ünnepi ruhába öltözött Zsuzsi nosztalgiagőzössel, amin a Mikulással közösen lehet utazni egyet az Erdészlak megállóig és vissza. A Mikulás természetesen nem érkezik üres kézzel: különféle csokoládékkal, Mikulás-csokikkal és finom mézeskaláccsal a zsákjában várja a kicsiket és a nagyokat.

Jegyinformáció és részletes program itt!

3. Barlangi Mikulás a Szemlő-hegyi barlangban

 

Egy könnyű, Mikulás látogatással egybekötött sétát kerestek Budapesten? Akkor irány a Szemlő-hegyi barlang!
2023.december 2-án és december 3-án a barlangi séta közben találkozhattok majd a Mikulással, aki névre szóló ajándékokkal kedveskedik a gyerekeknek. Ne hagyjátok ki!

A programhoz előzetes bejelentkezés szükséges. 

Bejelentkezés és részletek a programról itt!

4. Mikulás Expressz Nagybörzsönyben

 

Suhanjatok a Mikulás Expresszel december 2-án és 3-án Nagybörzsöny és Kisirtás között! Utatok során veletek fog tartani a Mikulás, aki számos ajándékot fog kiosztani a gyermekeknek. A krampuszokkal is lesz lehetőség játszani és énekelni, amit az öreg Nagyszakállú szintén apró ajándékokkal fog jutalmazni. Ne maradjatok le!

A programhoz előzetes regisztráció szükséges. 

Regisztráció és további információ itt!

5. Rénszarvas expressz Királyréten

 

Jártatok már a Rénszarvas expresszen? Ha még nem, az idei évben feltétlenül pótoljátok be, ugyanis december 2-án, 3-án és 9-én ellátogat Királyrétre a Mikulás és kedves, vidám segítői. Lesz zsákjában minden jó, mellyel az ide érkező gyerekeket szeretné meglepni.
Királyréten forralt bor, meleg tea, palacsinta is vásárolható, melyet akár a fűtött tanösvény kocsiban elfogyaszthattok. Emellett a gyerkőcöknek lesz lehetőségük alkotni, rajzolni, és színezni is. Irány Királyrét!

Megnézem a menetrendet és a programot!

6. Mikulástúra a Baradla-barlangban

 

December 2. és 10. között a tavalyi évekhez hasonlóan ismét egy különleges barlangtúrán találkozhattok a Mikulással a Baradla-barlang jósvafői szakaszán.
A túrán részt vevő gyerekek játékos feladatok megoldásával jutnak el az Óriások terméig, ahol varázsigével hívogatják majd elő a Mikulást. A barlangtúra végén a Télapóval találkozást egy közös fényképen is megörökíthetitek.
A hétvégi családi túrára 1 nappal a túranap előttig várják a szervezők a jelentkezéseteket. 

További információ a programról és jelentkezés itt!

7. Mikulás nap a Katica Tanya Élményközpontban

 

December 2. és 3. között már a megszokott programokkal várja a gyereket a Katica Tanya Élményközpont Patcán, ám ezúttal egy vendég is érkezik. Maga a Mikulás látogat el, aki természetesen nem jön üres kézzel, kicsiknek és nagyoknak szánt ajándékokkal érkezik. Ezen kívül izgalmas programokkal várják a kedves érdeklődőket, valamint a finom ebéd sem maradhat el. Irány Patca! 

Bővebb információ a programról itt!

8. Barlangi Mikulás program a Lóczy-barlangban

 

Mikulásozzatok a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Bakony–Balaton Unesco Globális Geopark egyik legszebb felszín alatti birodalmában, a Lóczy-barlangban, december 6-án!
A barlangban lámpások fognak világítani, melyek fényénél Szent Miklós püspök, az első Mikulás életének legérdekesebb fejezeteiből életképeket rendeznek be. Végigsétálva a barlangon minden állomásnál egy-egy rövid történetet hallhattok. A barlang fölötti látogatóközpont terében pedig kis papírmikulásokat kereshetnek a gyerkőcök, akinek sikerül megtalálni egyet, ajándékot kap!
A programhoz előzetes bejelentkezés szükséges.

Bővebben a programról és bejelentkezés itt!

További blogposztjaink

Íme a 2023-as év kedvencei

Íme a 2023-as év kedvencei

Idén is kerestük az ország legizgalmasabb kilátóját, legkényelmesebb turistaházát, legjobb kerékpárútját és legszebb erdei kerékpárútját. Célunk a 2020 óta minden...

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds