Skip to main content

Mozdulj a folyók városába, irány Győr!

Mozdulj a folyók városába, irány Győr!

Minden út Rómába vezet, de valószínűleg Győrön keresztül! Ha a patinás, barokk hangulatú, de mégis modern várost célozod meg, a nézelődést kiegészítheted egy kis mozgással, például egy bringatúrával. De más lehetőségek is várnak, hiszen itt ömlik a Marcal a Rábába, a Rábca és a Rába a Mosoni-Dunába, átszeli a várost a Szent Jakab út Lébény felé. De két keréken is követheted a Duna vonalát az EuroVelo 6-on, vagy Pannonhalmát is megcélozhatod. De mindenek előtt tegyél egy kört a városban!

1. Belvárosi séta a történelem nyomában

Győr barokk belvárosa igazi ékszerdoboz, melyet akár egy óra alatt besétálhatsz. Pihenj meg Magyarország legrégebbi barokk temploma mellett, a Széchenyi tér hangulatos teraszainak egyikén, majd tegyél egy könnyed sétát a romantikus Radó-szigeten és a közeli Káptalandombon, amely a Szent István alapította püspökség központja. E stratégiailag is jelentős helyen, két folyó találkozásánál a római korban erőd állt, Napóleon pedig a Püspökvár különös tornyából figyelte a győri csata eseményeit.

2. A szódavíz emlékezete – hiszen Győr nélkül fröccs sem lenne

A Káptalandomb aljában található Jedlik-csobogó a méltán híres bencés szerzetes, Jedlik Ányos találmányának, Győr egyik szimbólumának, a szódavíznek állít emléket, melyet természetesen abban az időben talált fel, amikor a közeli bencés rendház lakója volt.

3. Aktív és frissítő családi programok

Győrben járva látogass el a belvárostól gyalog 15 percre található Püspökerdőbe, ahol nagyszerű kalandpark, erdei játszótér, vízi tanösvény és az ország első blogoló tölgyfája vár. A 60-as évek derekáig az állatkert is itt kapott helyett, melynek népszerű, modern utódját, a Xantus János Állatkertet is érdemes felkeresned. Ha épp esne az eső, akkor az állatkert mellett a belvárosi Fülesbástya meglátogatása is megfelelő program lehet.

4. kerékpártúra Pannonhalmára

Ha már Győr minden szegletét felfedezted, mozdulj ki, ismerd meg a környéket! A városból elindulva fokozatosan hagyod magad mögött a nyüzsgést, miközben kényelmesen suhansz a végig aszfaltos kerékpárúton. Écsen kanyarodj el a 82-es út mellől és haladj tovább Pannonhalma felé. Több helyen is megállhatsz a kialakított pihenőkben, de kis kitérővel elmehetsz az Écs határában lévő kb. 100 éves ősfenyveshez is. Énekesmadarak élnek itt a fák között, de találkozhatsz gyurgyalaggal és zöldgyíkkal is. A 82-es úttól távolodva már messziről látszik a Főapátság, érdemes a túra végén az Arborétumban vagy az Apátsági Gyógynövénykertben, egy pohár levendulaszörp mellett kipihenni a fáradalmaidat. Ha inkább a kilátást szeretnéd élvezni, tekerj ki a Boldog Mór Kilátóhoz és a Lombkorona tanösvényhez és csodáld meg innen a tájat!

Adatok

Országrész: Észak-Dunántúl

Időtartam: 1 nap

Túratípus: kerékpár

Túra besorolása: nehéz

Táv: 20 km

Időigény: 3 óra

5. Halloween a Győri Állatkertben

Ha megfűszereznéd a városnézést valami igazán rémisztő élménnyel, akkor vedd célba a Győri Állatkertet, ahol négynapos programsorozattal készülnek a borzongani vágyóknak.
Ezen a halloweeni rendezvényen olyan izgalmas programok várnak rád, mint a tökfaragás, nyomozós játékok, Halloween homokanimáció, rejtvények, tengerimalac-vonat, a ZooShow állatbemutató, a pingvinséta, az elefánt tréning, a csimpánz, zsiráf, tigris látványetetés.
Ne hagyd ki! Részletes program ITT.

További blogposztjaink:

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds