Skip to main content
VízitúraTúraútvonalDél-DunántúlMezőföld és Duna-mente

Evezés az Ős-Dunán a fokok világában

By 2023.09.26.január 8th, 2024No Comments

Túrainfó

A kiindulópont a Dusnok alatti, igazán szép, kanyargós meder, amely erdővel sűrűn benőtt partok közt halad, feltárva a vízitúrázók előtt a gazdag növény- és állatvilág titkait. A vízikaland során számos madárfajjal találkozhatsz, valamint elcsíphetsz egy-egy elillanó vízisiklót és békésen napozó mocsári teknőst is. Az áramlás gyakorlatilag elhanyagolható, váratlan kanyar és akadály nincs, a meder szélessége 10-50 méter között váltakozik, és a vízmélység mindössze 1-2 méter. A víz olyan tiszta, hogy mikor a nap megvilágítja a folyócskát, látni lehet a halakat és a kagylókat a mederben. Általában május végéig-június elejéig járható, utána a medret sűrűn benövi a növényzet. Az útvonal kezdő vízitúrázók számára is ideális úti cél.

Látnivalók

Magyar Fűszerpaprika Múzeum, Kalocsa

A múzeumot a történelmi városközpontban, a Szentháromság tér szomszédságában találod. A ház padlásterében berendezett kiállításon megismerkedhetsz a magyar fűszerpaprika-termesztés történetével, valamint a munkafolyamatok során használt legfontosabb eszközökkel. A látogatás élményét fokozza a gerendákra akasztott, több ezer fűszerpaprikából álló füzér látvány és illata.

+ Programtipp

Pintér Művek Haditechnikai Park, Kecel

Vedd szemügyre Közép-Európa legnagyobb haditechnikai gyűjteményét! A közel 1500 katonai eszköz között harckocsik, páncélozott szállítójárművek, műszaki kiszolgálójárművek, lövegek, tüzérségi lőszerek, munkagépek és számos légijármű, vadászgépek, bombázók, szállítógépek, helikopterek, rakéták találhatóak több, mint 3 hektáron.

Adatok

Országrész: Dél-Dunántúl
Időtartam: 1 nap
Túra besorolása: közepes
Túratípus: vízitúra
Táv: 24 km
Időigény: 7 óra

Megközelítés

Megközelítés: Vajas Vízi Turisztikai Központ
6353 Dusnok, Diófa u. 1.

Térkép

Útvonal

GPX letöltésMegtekintem az útvonalat

Szolgáltatások

Vendéglátóhelyek, szállások, szolgáltatások

Lenes Csárda, Dusnok

A Lenes Csárda az 1970-es években épült Dusnok határában. A falu híres rendezettségéről, a Vajas-folyó vízpartjának természeti szépségéről és az itt lakó rácok vendégszeretetéről, így a csárda ételkínálatában is megtalálhatóak a hagyományos magyar ételeken túl a helyi kedvelt folyami halételek és egy csipetnyi délvidéki ízvilág. Kóstold meg te is!

Facebook

Hasonló túrák

Keress minket Instagramon!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds