Skip to main content

Így hangolódj a karácsonyra az ország legmenőbb fényjárműveivel

Így hangolódj a karácsonyra az ország legmenőbb fényjárműveivel

Mesebeli fényvonatok és fényvillamosok robognak országszerte, amire felpattanva még ünnepibb hangulatba kerülhetünk. Merüljetek el a téli mesevilágban és keressétek fel az általunk ajánlott járművek egyikét a gyerkőcökkel!

1. Adventi utazás a fenyvesi kisvonattal

Szerencsére idén is különleges élménnyel várja utasait a balatonfenyvesi kisvasút, ahol ismét vaspályákra gördülnek az ünnepi fényekbe öltöztetett szerelvények. A fényfűzérekkel díszített kocsik január 7-ig Balatonfenyves és Csisztafürdő/Somogyszentpál között közlekednek. A kocsikat belülről is feldíszítették, így egy varázslatos mesevilágba csöppenhettek. Irány Balatonfenyves!

Bővebben a fényvasútról itt!

2. Ünnepi fényben a Gyermekvasút

Január 8-ig minden nap várja utasait a Gyermekvasút, ahol többek közt karácsonyi díszbe öltöztetett személykocsikkal is utazhattok! A karácsonyi hangulatúvá varázsolt utastéren kívül más érdekességgel is szolgál az egyik kocsi: külsejét fényfüzérek borítják, ezzel igazán különleges látványt kölcsönözve a járműnek. Kössétek össze a kirándulást egy rövid túrával és kerüljetek ünnepi hangulatba a kisvasutazással! Irány Hűvösvölgy!

További részletek és menetrend itt!

3. Adventi fényvillamosok

Ha a városnézést megfűszereznétek valamilyen egyedi, igazán karácsonyi élménnyel, akkor hagyjátok inkább otthon a kocsit és élvezzétek az ünnepi hangulatot az ország leggyönyörűbb fényvillamosainak járatain!

Budapest 

A BKV Fényflottája nem csak a fővárosiaknak, hanem a Budapestre látogatóknak is az adventi és a karácsonyi időszak elmaradhatatlan látványossága és kelléke lett, amely egészen biztosan ünnepi hangulatba hoz mindenkit. Az összesen kilenc feldíszített, kivilágított járművön normál díjszabással, érvényes menetjeggyel lehet utazni, egészen 2024. január 7-ig. Ne hagyjátok ki!
A részletes menetrend IDE kattintva érhető el.

Miskolc

Ez a 12. alkalom, amikor útjára indul a miskolci fényvillamos. Idén azonban még nagyobb meglepetéssel készültek és egy kívül-belül megújult ünnepi szerelvényt álmodtak és valósítottak meg. A villamosba kis erdei állatok költöztek: a házigazda idén Táltos a rénszarvas, aki segítségül hívta barátait, Sündisznócskát, Uhu a baglyot, a kedves kis mókusokat és a mindig csiripelő madarakat.
Azonban az ünnepi hangulatot mégiscsak a villamos külső megjelenése teszi teljessé, hiszen több száz méter fénycső, számos fényfüggöny és 3D-s elem díszíti. Mindenképp lessétek meg, ha Miskolcon jártok!

A részletes menetrend ITT érhető el.

Debrecen

A Debreceni Református Nagytemplom lábánál elterülő sétálóutca és környéke idén is olyan ünnepi díszbe öltözött, hogy azt bármelyik európai város megirigyelné. A karácsonyi hangulatot pedig még inkább megkoronázzák a 2024. január 6-ig megcsodálható fényvillamosok, amelyek az 1-es, illetve 2-es villamosvonalakon közlekednek. Pattanjatok fel rájuk ti is!

A menetrend ITT érhető el.

Szeged

Szegeden idén is 3 villamost díszítettek ki a karácsonyi időszakra. Az égősorokkal dekorált villamosokra felülni az adventi időszak egyik legnépszerűbb „programja” a Napfény Városában.
Idén szerencsére egészen január 6-ig utazhattok a Szeged utcáit szelő csillogó közlekedési eszközökkel. Ne hagyjátok ki!

A pontos menetrend IDE kattintva érhető el.

További blogposztjaink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds