Skip to main content
Egyéb kategóriaBlog

Utolsó lehetőség: ajándékozd meg a Földet a saját napján!

By 2023.04.20.No Comments

Nem tudjuk, hogy a Földnek most pontosan születésnapja vagy névnapja van, de az április 22. minden esetre az övé. Az ünnepre ő is kicsinosítaná magát, amiben a te segítségedet kéri. Igen, a tiedet. Mi adjuk a szemeteszsákot, te hozd a lelkesedésedet, és tisztítsuk meg kedvenc túrahelyeinket! A Föld sem lesz fukar: nem csak a természet szépségével vár minket, de még első osztályú kirándulóidővel is megajándékoz. Win-win.

A Föld napjával véget ér Tavaszi nagytakarítás kampányunk, így szemfülesnek kell lenned, hogy elcsípd az utolsó alkalmakat, hogy egy természetszerető közösségben, szervezett túra során szépíthess környezeteden. Szerencsére számos helyen csatlakozhatsz az akciónkhoz, az ország minden táján. A szemeteszsákok már a túraszervezőknél, neked csak ki kell választanod, hogy hol csatlakozol be. Ezen a hétvégén összesen 22 helyszínen szervezzük meg partnereinkkel a szemétszedést. Kedvcsinálónak kiemeltünk párat, de a kampány honlapján a teljes listából választhatsz:

A Bakony szívének megtisztítása

A hétvége már pénteken elkezdődik! Bakonybél a hegység egyik kulturális és természetjáró központja, és még a Kéktúra is áthalad a falun. A szemétszedő túra északi irányba indul, a szép Gerence patak völgyét fogjuk megtisztítani a Bakonyerdő Zrt.-vel.

Itt jelentkezhetsz!

Túra a tisztább Zabarért

„Ahol a térképet akasztják” is szükség van segítő kezekre. A lelkes önkéntesekre egy 8 km-es túra vár a Heves-Borsodi dombság lábánál. Ha végeztél a hulladék begyűjtésével, egy kis eszem-iszommal pótolhatod a ledolgozott kalóriákat.

További részletek itt!

Ne légy pite!

A Duna-Ipoly Nemzeti Park a Kőpite-hegy megtakarításában kéri segítségedet. A cél, hogy a teljes Kőpite Túrakör élvezhető legyen a természetjárók számára – vasárnapra már teljesen szemétmentesen.

Hasznos tudnivalók és jelentkezés itt!

Tiszta vizet a Dunába!

Kenutúrázás közben tisztíthatod meg a kisbodaki ágrendszert. A legeldugottabb nyúlványokban is lesz tennivaló, így igazi felfedezőkalandban lesz részed. Érdemes kettesével jelentkezni, így hatékonyan evezhettek, és a szemétnek is lesz hely a hajón.

A regisztráció részletei itt!

Hulladékmentes nap Véménden

Egész programcsomagot kapsz a Baranya vármegyei faluban. Interaktív előadáson tudhatsz meg titkokat a hulladék világából: miből van és mivé lesz? A felnőttek szemétgyűjtő akciója mellett külön az óvodásoknak és iskolásoknak is szervezünk szemétszedő sétát.

Itt olvashatsz részleteket!

De mit szólnak ehhez az állatok?

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds