Skip to main content
AlföldFelső-Tisza vidék és NyírségTuristaház

Halápi Turistaház

By 2021.01.12.augusztus 18th, 2021No Comments

A Halápi Turistaház Debrecen-Haláp településtől 2 kilométerre, a NYÍRERDŐ Zrt. Halápi Erdészetének szomszédságában, a Debreceni Erdőspusztán található meg. Az Erdőspuszta félkör alakban „öleli át” a megyeszékhely keleti részét. A turisták, természetjárók számára sok érdekességet kínál a környék. A Nyírségben még megmaradt, a valamikori Alföld eredeti növénytársulásait idéző reliktumok felfedezésre várnak. A homoki tölgyesek; tölgy, kőris, szil ligeterdők; éger és nyír lápok számtalan természeti értéket rejtenek. A Debreceni Erdőspuszták csodálatos értékei – magyar nőszirom, tarka sáfrány, egyhajú virág, s még lehetne sorolni – e táj féltett kincsei itt fellelhetőek és felfedezhetők. A térség főbb látnivalói közül kiemelhető a Hármashegyi pihenőcentrum, a Vekeri-tó, az Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétum, valamint a Fancsikai templomrom.

Szolgáltatások:

A NYÍRERDŐ Zrt. Halápi Erdészetének használaton kívüli irodaépületéből alakították ki a turistaházat, ami védett területtel, csodálatos természeti környezettel körbezárt ingatlanon helyezkedik el. A természetet szerető túrázók csodaszép tájakon barangolhatnak a környező erdőterületeken, valamint számos építészeti nevezetesség, látnivaló várja a természet értékei iránt érdeklődő vendégeket. Az Alföldi Kéktúra útvonala is a közelben halad el, így a bakancsos turisták számára is ideális pihenőhely.

A turistaház földszint- és tetőtér beépítéssel rendelkezik, a hasznos területe csaknem 250 m2. A földszinten egy rendezvények lebonyolítására is alkalmas közösségi teret alakítottak ki, és ezzel egy légtérben étkező található. A két helyiséghez teakonyha kapcsolódik, ami a vendégek számára nyújt lehetőséget főzésre, ételmelegítésre. A tetőtérben négy kétágyas szoba kapott helyet, valamennyi saját fürdőszobával és mosdóval rendelkezik. A turistaház mellett egy fából készült, nyitott oldalú, tűzrakó hellyel ellátott kerti pavilon szolgálja a kikapcsolódást.

A turistaház és környezete kiváló helyszín lehet akár társasági összejövetelekre is. Nem csak éjszakai szálláshely, hanem napközben pihenőhely is, közösségi tereiben csoportos megbeszélések, tanfolyamok, kiscsoportos foglalkozások is tarthatók.

Látnivalók a környéken:

Vekeri-tó, Hármashegyi Pihenőcentrum, Erdőspusztai Bemutatóház, Fancsikai templomrom

Turistaház adatlap

Országrész: Alföld
Helyszín: Debrecen-Haláp
Férőhely: 8

Elérhetőség

Telefon: +36/(52)591-048
E-mail: halap@nyirerdo.hu
Weboldal: nyirerdo.hu/halapi-turistahaz/
Facebook: /Nyírerdő Zrt.
Cím: 4078 Haláp
GPS: 47.513790°, 21.836602°

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds