Skip to main content
Dél-DunántúlMecsek-Villány-ZselicTuristaház

Gyertyánosi Gyöngyvirág Kulcsosház

By 2021.10.13.január 14th, 2022No Comments

A Gyertyánosi Parkerdő az egyik leglátogatottabb Kaposvár környéki parkerdő, amely Zselickislak határában, a 67-es út mentén terül el. A zselici tájra jellemző vízmosásokkal, dombos tájjal találkozhatunk a területen, a dombok között pedig egy tó emeli a táj szépségét, ahol a kijelölt túraútvonalak és az erdei tornapálya kiváló rekreációs lehetőségeket biztosítanak az erdőben kirándulók számára.

E varázslatos környezetben található a két különálló szobában összesen 12 fő elszállásolására alkalmas Gyöngyvirág Kulcsosház, ahol – a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Programnak köszönhetően – korszerű berendezés, jól felszerelt konyha és étkező is várja a látogatókat. A ház szomszédságában egy 20, valamint egy 40 főt is befogadni képes nyitott, fedett filagória áll, lehetőséget adva nagyobb csoportok időjárástól független pihenésére is. Ezen kívül tűzrakó helyek és egy környezetbarát külső mellékhelyiség is a látogatók rendelkezésére áll. Könnyebb – nehezebb túraútvonalak is várják az aktív turizmust kedvelőket: a legendás Négy testvér forrás, avarkori ásatások, erdei tornapálya, valamint egy horgásztó is felfedezésre hívja a túrázókat. A parkerdőtől 300 méterre lovarda is található, amely tovább színesíti a pihenési lehetőségek gazdag tárházát.

A turistaház kiváló lehetőséget kínál mindenkinek, aki családjával vagy barátaival szeretne eltölteni egy vagy több napot nyugalmas természeti környezetben.

Szolgáltatások: szálláshely 12 fő részére vizesblokkal, korszerű berendezéssel, jól felszerelt konyha és étkező, nyitott és fedett filagória, kemence és tűzrakóhelyek, aktív turisztikai lehetőségek

Utolsó felújítás éve: 2021
Nyitvatartás:
egész évben

Látnivalók a környéken: Szennai Skanzen – Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Zselici Csillagpark (Zselickisfalud), Zselici Csühögő – Almamelléki Állami Erdei Vasút, Kaposvár szecessziós épületei, Ropoly-völgyi horgásztó, szilvásszentmártoni árvízi tározó, Biedermann-kápolna (Mozsgó), bőszénfai Szarvasfarm, Csárdahelyi Lidi néni háza (kültéri néprajzi gyűjtemény), Erdők Háza (Kaposvár), Zselicvölgye Szabadidőközpont (Hajmás), Petesmalmi Vidrapark (Lábod)

Turistaház adatlap

Országrész: Dél-Dunántúl
Helyszín: Kaposvár
Férőhely: 12

Elérhetőség

Telefon: +36/(20)210-1304
E-mail: gyertyanos@sefag.hu
Weboldal: gyertyanosi-gyongyvirag-kulcsoshaz
Facebook: SEFAG – somogyi erdők
Cím: 7400 Kaposvár, Gyertyános völgy
GPS: 46.328982°, 17.796961°

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds