Skip to main content
Hírek

Bubán innen, Kékesen túl – ide menj szurkolni a 2024-es Tour de Hongrie-n!

By 2024.05.07.No Comments

Buba, AmaTour, Hősök tere és a Kékes – a szurkoláson kívül idén is számos programmal várja a kerékpárrajongókat a Tour de Hongrie. Ebben a cikkben összeszedtük neked a legfontosabb eseményeket, szurkolói zónákat.

Tour de Hongrie a Bubán

A 45. Magyar Körverseny egyik nagy újítása, hogy a negyedik szakasz részben a Budapest-Balaton kerékpárúton zajlik majd. Ha a Velencei-tóra, vagy akár a Balatonra tartó kerékpártúrádat összekötnéd a profik megnézésével, május 11-én, szombaton az Etyek és Tordas közötti szakaszon állj meg pihenni. A versenyzők várhatóan 13.30 körül fognak egyszer elhaladni ezen a szakaszon, de Etyekre további két alkalommal is visszatérnek, harmadjára pedig már a szakaszgyőzelemért csatáznak majd a településen. További részletes információk, áthaladási idők és térképek a szakaszról ide kattintva.

Tekerj a versenyzők előtt a Kékesre!

Ha a szurkolással nem elégszel meg, más lehetőségeid is vannak, hogy saját bőrödön tapasztald meg azt, amit a versenyzők is átélnek az egy hét során. AmaTour néven a verseny szervezői két szurkolói túrát is szerveznek. Május 10-én, pénteken a mezőny előtt tekerhetsz a Magyar Körverseny egyik legendás emelkedőjén, a Mátrafüred és Mátraháza közötti 7,7 kilométeres szakaszon. Másnap (május 11-én, szombaton) a budapesti szakaszon a mezőny után, a Hősök teréről szerveznek túrát a Bikás parkig (kb. 9 km), ahol óriáskivetítőn nézheted a szakasz történéseit. Mindkét túra rendőri biztosítás mellett zajlik, tehát az úttest teljes szélességében tiéd lesz a pálya. A részvétel ingyenes, a szervezők csak annyit kérnek, hogy jelezd részvételed az események Facebook eventjeinél (itt és itt). A túrákról további részleteket ide kattintva tudhatsz meg. Május 12-én Pécsen II. Zsolnay kupa néven hegyi országúti versenyt is rendeznek, ahol a Tour de Hongrie egyik legkeményebb emelkedőjét, a Bárány utat kell megmászni.

Ha gyalogosan, családdal jönnél

Természetesen minden rajt és célállomáson kitelepülésekkel és számtalan programmal készülnek a városok, a verseny szervezői és a támogatók is. A Tour de Hongrie hivatalos roadbookja segít a legjobb helyszínek és programok kiválasztásában, de a Hősök terén az Aktív Magyarország standján egész nap nyereményjátékokkal, ajándékokkal és gyerekbarát sarokkal várunk téged. Ha megtetszett valamelyik kiadványunk, standunkon azt is beszerezheted.

A Tour de Hongrie összetettjét vezető kerékpáros sárga trikóját 2024-ben az Aktív Magyarország támogatja.

Címlapfotó: Vanik Zoltán | Tour de Hongrie

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds