Skip to main content

Balatoni bringatúrára hív Kajla

Balatoni bringatúrára hív Kajla

Bringás pecsétek, vadvirágos mezők, kedves kis falvak és káprázatos panorámák várnak rátok a Kajla bringakörök 10 legújabb balatoni útvonalán! Keressétek meg a BalatonBike365 túrái közül a számotokra legkedvesebbet, majd biciklizzétek be közösen az egész családdal, hiszen mindegyik útvonal remek kikapcsolódást nyújt az év bármely időszakában. A program részleteit egy országosan elérhető tájékoztató füzet mutatja be, amelyben nemcsak a bringaköröket, hanem a biciklitúrák mentén található látnivalókat és érdekességeket is megtaláljátok.

Minden hazai kerékpáros bakancslistáján ott van a Balatoni Bringakör, de valójában ez a térség sokkal többet tud annál, mint a jól megszokott tókerülés. A Balaton-felvidék, a Somogyi-dombság, a Kis-Balaton ezernyi látni- és kóstolnivalót tartogat. Ezek megismerésére csábít most Kajla, a kíváncsi vizslakölyök.

A több éve rendkívül sikeresen futó, játékos, elsősorban az alsó tagozatos diákoknak szóló Hol vagy, Kajla? elnevezésű országos program ezúttal a Balaton tágabb környezetének felfedezésére hív. Most Kajla a Balaton körül 10 családbarát útvonalat mutat be részletesen, melyek akár 5-6 éves kisgyerekekkel is könnyen teljesíthetők, mulatságosak, biztonságosak és tartalmas kikapcsolódást jelentenek. A körök közös jellemzője, hogy mindegyikhez részletes, letölthető térképet kínál Kajla honlapja, a gyerekek kaphatnak pecsétet a végigtekerésért, az útvonalak látnivalóit pedig a füzet alapján biztosan megtaláljátok. A legrövidebb alig 10 kilométeres, kisgyerekeknek is megfelelő kirándulásoktól a nagyobb kihívást, és több „mászást” jelentő 40 kilométernél is hosszabb valódi túrákig találunk ajánlott útvonalakat. Mindegyik kirándulás érint legalább egy Tourinform irodát és/vagy bringapontot, ahol szerviz, kölcsönzési lehetőség és kerékpárosbarát szolgáltatások várnak. Ezek közül a legkiépültebb, bringások számára igazi oázist jelentő helyszínek a BalatonBike365 Portok.

A balatonfüredi BB365 Port

A Balaton környékén már négy ilyen nagy bringás „kikötő” található: Balatonfüreden, Keszthelyen, Balatonföldváron, és pár hete már Kapolcson is megnyitotta kapuit egy kerékpáros szolgáltató pont. Ha szeretnétek ezek valamelyikének a szolgáltatásit igénybe venni, akkor válasszátok a Kajla körök közül a 18 kilométer hosszú Füredi családi bringakört, vagy egy hangulatos hajókázást is tartalmazó Nyugat-Balaton kerülő bringás kirándulást, esetleg a kicsit hosszabb és közel 500 méteres szintkülönbséget leküzdő Nyugvópontok Somogyban túrát. Kalandra fel, hiszen vár rátok a Balaton, és várnak rátok a Kajla bringakörök!

A BalatonBike365 kerékpáros útvonalhálózat célja, hogy a balatoni kerékpáros körútról letérve akár az év minden napján bárki bejárhassa a környék erre alkalmas és kijelölt útjait a tó déli részén, a Balaton-felvidéken, valamint a Nyugat-Balaton és Kis-Balaton térségében. A projekt keretében 1.000 kilométernyi kerékpározható útvonal került kijelölésre, melynek jelentős része terepi utakból áll, érintetlen területeken halad, de természetesen nem maradtak ki a turisztikai célpontokat összekötő kisforgalmú aszfaltutak sem. Az útvonalakat egyrészt részletes és egységes útbaigazító táblák jelzik, továbbá a BB365 applikáció – amely letölthető iOS és Android okostelefonokra – különböző tematikák alapján navigál végig mindenkit a kiválasztott útvonalon. Emellett az útvonalak mentén fellelhető kerékpárosbarát szolgáltatásokat (étterem, látnivaló, szállás, stb.) is listázhatjuk. Az előre megtervezett 70 túra közül a weboldalon is böngészhetünk, illetve nyomtatott papírtérképet is készíthetünk magunknak.

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds