Skip to main content
Hírek

Millió lépés az iskoládért: két nap alatt rekordokat döntött

By 2023.03.29.No Comments

  • Két nap alatt 60 ezren töltötték le a mozgásra ösztönző MillióLépés applikációt, a letöltők fele 18 év alatti
  • Már 1600 hazai iskola mintegy 8600 osztálya csatlakozott a kihíváshoz
  • A MillióLépés app lett Magyarország legkedveltebb ingyenesen letölthető alkalmazása az App Store-ban és a Google Playben is
  • Van olyan iskola, amelyik egy nap alatt teljesítette a 2883 km-es Kékkört

A MillióLépés applikáció sikere egyedülálló: az Apple Store-ban és a Google Playben is átvette a vezető helyet az ingyenes alkalmazások toplistáján. A 11 hetes kihívás első két napját már rekordszámú regisztrációval és várakozás feletti aktivitással zárta a „Millió lépés az iskoládért” program. A most hétfőn indult országos mozgásösztönző versenybe idáig 1600 iskola 8600 osztálya jelentkezett, a játékosok száma meghaladja a 60 ezret. A kihívás végén 100 iskola 1-1 millió forintot nyer sporteszközök vásárlására. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége által az Aktív Magyarország Program támogatásával elindított egészségprogram célja, hogy rendszeres mozgásra ösztönözze a résztvevőket, és képet adjon arról, mennyit mozognak valójában.

A Millió lépés az iskoládért verseny 2023. március 27. és június 11. között tart, ez idő alatt bármikor lehet csatlakozni. A résztvevőknek csupán a MillióLépés applikációt kell letölteniük, amellyel több mint 60-féle mozgásformát rögzíthetnek, majd alakíthatnak lépésekké.

A MillióLépés alkalmazás innen tölthető le:
Google Play áruházból
App Store áruházból

Már a március 27-ei indulását követő második nap végéig több mint 60 ezren töltötték le a Millió lépés az iskoládért programban való részvételhez szükséges MillióLépés applikációt, a letöltők fele 18 év alatti. Az alkalmazás a Google Playben és az App Store-ban egyaránt vezeti a hazai sikerlistát. A hétfőn indult országos kihívásban már most több mint 1600 iskola 8600 osztálya versenyez.

„A Millió lépés az iskoládért kihívás két nap alatt annyi embert mozdított meg, mint ahányan a magyar csapatnak szurkoltak a bolgárok elleni mérkőzésen a Puskás Arénában, és ez példátlan eredmény a hazai egészségprogramok történetében. Ez a kihívás nemcsak tükröt tart elénk, de partner is abban, hogy tudatosan aktívabbak legyünk. Mindenkit arra buzdítunk, hogy töltse le, és használja!” – fogalmazott Révész Máriusz, a Miniszterelnökség államtitkára, a Millió lépés az iskoládért versenyt támogató Aktív Magyarországért Program vezetője.

Mivel statisztikák támasztják alá, hogy a magyar lakosság háromnegyede szinte soha nem mozog – ami az életmódbetegségek hazai statisztikáiban is tetten érhető –, ekkora résztvevőszám mellett a Millió lépés az iskoládért programnak már mérhető népegészségügyi előnyei is lehetnek – fűzte hozzá dr. Grózli Csaba, a Millió lépés kihívást elindító Magyar Szervátültetettek Szövetségének stratégiai és orvosigazgatója. – Az egészségprogram célja, hogy rendszeres mozgással egészségesebbek és fittebbek legyünk, egyúttal képet kapjunk arról, mennyit mozgunk valójában. Napi 10 000 lépés már
kedvező élettani hatásokkal jár, és segíthet a betegségek megelőzésében.”

Hozzátette: a minden várakozást meghaladó országos érdeklődés és a tömeges
letötések miatt az első napokban előforduló technikai problémák megoldásán az app fejlesztői – a nagy letöltőplatformokkal egyeztetve – folyamatosan dolgoznak, a játékosok türelmét kérik a hibák, lassulások elhárításáig.

A rekordokat döntögető applikáció mellett már a versenyben részt vevő iskolák között is akadnak rekorderek. Az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola több mint 800 regisztrált tanulója és támogatója hitelesített lépésadatai alapján már a verseny első napján virtuálisan körbejárta a teljes, 2883 kilométeres Kékkört. Ezt a kiemelkedő teljesítményt azóta már két további iskola, a Békéscsabai SZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola, valamint a budapesti Gloriett Sportiskolai Általános Iskola is megismételte, a statisztikákból pedig az látható, hogy ma akár már 20 iskola is a teljes Kékkör végére érhet.

Ők tehát már biztosan részt vesznek azon a sorsoláson, amelyen a verseny végén a Kékkört legalább egyszer teljesítő száz iskola 1-1 millió forintot nyer sporteszközök vásárlására az Aktív Magyarország Program felajánlásának köszönhetően. A versengésben a szülők és tanárok mellett mindenki részt vehet, aki aktív mozgással szeretné segíteni az általa kiválasztott iskolát: van olyan osztály, amelyhez már csaknem százan csatlakoztak.

Az Aktív Magyarország Program díjain kívül számos önkormányzat is felajánlott egyenként 300 ezer forint értékű támogatást a területükön lévő iskoláknak, amelyek legalább ötször teljesítik az Országos Kékkör távját.

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds