Skip to main content
Hírek

Folytatódik az ország legnagyobb kerékpáros túrasorozta, a Tekerj a Zöldbe!

By 2023.05.15.No Comments

Közel 300 családbarát, vezetett bringatúrán fedezhetjük fel az országot

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) az Aktív Magyarország támogatásával idén is meghirdette az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Tekerj a Zöldbe! országos, közel 300 kerékpáros kirándulást felölelő programsorozatát, amelyre családokat, gyakorlott vagy akár kezdő bringásokat várnak. A résztvevők könnyű, bárki által teljesíthető, vezetett, családbarát biciklitúrákon járhatják be az országot, és fedezhetnek fel izgalmas, kevésbé ismert természeti vagy kulturális célpontokat. Ebben az évben a szervezők meghirdették a Tekerj a Zöldbe! webinárium sorozatot is, melynek elsődleges célja, hogy szakmai támogatást nyújtson a túraszervezés elméletének elsajátítására.

A Tekerj a Zöldbe! programsorozat legfontosabb célja, hogy a lehető legtöbbeknek mutassa meg azt, hogy Magyarország két keréken felfedezhető és bejárható. Így tavasztól kezdve hétvégenként az ország számos területén indulnak bárki számára könnyen teljesíthető, vezetett, 26-40 fős kerékpártúrák. A távok teljesítéséhez nem kell sportolói múlt, kortól és erőnléttől függetlenül bárki könnyedén végig tud tekerni a 20-60 kilométeres kirándulásokon.

A kerékpártúrázás szeretete mellett a túrák többről szólnak, mint csupán az egészséges életmód népszerűsítése. A kirándulások útvonalai jellemzően a környék természeti látnivalóin, legszebb kulturális örökségein vezetnek keresztül, melyeket helyi túravezetők mutatnak meg a résztvevőknek. Ugyanakkor a rendezvénysorozat nem titkolt célja az is, hogy minél több olyan térséget ismerjenek meg a kerékpáros turisták, amelyek ma még népszerűségükben elmaradnak a hagyományos bringás célpontoktól, de az utóbbi évek kerékpáros infrastruktúra-fejlesztéseinek köszönhetően egyre jobb és biztonságos kerékpárutakon járhatóak be.

A szervezők idei újdonságként egy tréningsorozatot is útjára indítottak, ugyanis a program ettől az évtől kezdődően nagy hangsúlyt fektet arra, hogy egy szakmai közösséget is kialakítson. Ebben a közegben lehetőség lesz a tudásmegosztásra és a tapasztalatcserére. A Tekerj a Zöldbe! webinárium sorozatának küldetése, hogy szakmai támogatást biztosítson a kerékpártúra szervezésének elméleti elsajátítására. Az előadások alkalmával szó lesz jó gyakorlatokról, a marketingkommunikációról, a közlekedésbiztonságról, illetve a kerékpártúrák tematizálásáról és játékosításáról.

A rendezvénysorozat egyes állomásai a tekerjazoldbe.hu oldalon érhetőek el.

További híreink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds