Skip to main content
Hírek

Barangolj e-bringával!

By 2023.06.22.július 10th, 2023No Comments

E-kerékpárokon fedezhetjük fel hazánk kincseit

Az Aktív Magyarország az idei turisztikai szezonban elindította az E-bringatúra Programot, melynek célja, hogy minél többen tapasztalhassák meg a természetközeli kerékpározás élményét. A turisták az ország 9 tájegységén vehetnek részt vezetett, kedvezményes árú e-bringatúrákon. A 211 darabos flottát helyi túravezetők, vállalkozók üzemeltetik, a szolgáltatást kipróbálók pedig egy központi honlapon választhatnak a túrák és a tájegységek között.

A nyugat-európai trendeket követve Magyarországon is ugrásszerűen növekszik az e-kerékpározás. Ez nem meglepő, ugyanis az elektromos rásegítés elterjedésével új időszámítás kezdődött a biciklizés terén, amely eltünteti a fizikai különbségeket. Együtt kirándulhat fiatal az időssel, a kevésbé edzett a gyakorlott bringással, illetve olyan helyekre juthatnak el a kirándulók e-kerékpárral, ahova korábban hagyományos biciklikkel nehezen bírtak volna, mint például a Pilis, a Mecsek vagy épp a Zemplén csúcsaira.

„Az E-bringatúra Program során az Aktív Magyarország nemcsupán a kerékpárokat, hanem a foglalások hátterét jelentő rendszert is biztosítja. Az ebringatura.hu felületen helyszínre, túra hosszra, időpontra szűrve lehet kiválasztani a túrákat”, mondta el Révész Máriusz aktív Magyarországért felelő államtitkár. A részvételi díj a túra hosszától függően 8 és 14 ezer forint között alakul, de a turisztikailag kevésbé frekventált helyeken ez az ár egységesen 2 ezer forinttal olcsóbb, így akár már 6 ezer forint/fő megfizetéséért részt vehetünk egy 3 órás kerékpáros kalandtúrán. A részvételi díj tartalmazza a túravezetés, a kötelező védőfelszerelések és a kerékpárok bérlésének költségét is. A bringaflottát szilárd útburkolatra tervezett trekking és terepen is otthonosan mozgó mountain bike-ok alkotják, így az érdeklődőket igazán változatos túrakínálat várja.

Az idei induló szezonban 9 helyszínen lehet átélni a vezetett e-bike túrák élményét. A Nyugat-Mecsekben például egykori bányászutat fedezhetünk fel, amit csak a helyiek ismernek, a Felső-Tiszánál pedig Magyarország legrégebbi épen maradt földvárát járhatjuk körbe. A Dél-zalai dombok között akár evezős túrával is kombinálhatjuk a tekerést, de ha inkább távolabbról figyelnénk a vizes élőhelyeket, akkor a Fertő-táj madárlesekben gazdag világát ajánljuk. Ha háborítatlan környezetben bringáznánk egyet, akkor az Őrség és a Cserehát távoli tájainak felfedezését javasoljuk. Ha a főváros közelében kalandoznánk egyet, akkor válogassunk az Etyek-környéki vagy a festői Dunakanyar legszebb panorámapontjait tartogató pilisi, visegrádi és börzsönyi túrák közül.

A kerékpárok jelenleg az ország több pontján érhetőek el, úgymint Lispeszentadorján, Pécs, Visegrád, Szentendre, Tokaj, Szentgotthárd, Fertőd, Edelény és Szokolya. Ugyanakkor a partnerek felkutatása folyamatosan zajlik, így hamarosan a Bükkben, a Zselicben és Felső-Tisza-vidékén több helyen is indulnak majd felfedezőtúrák.

További híreink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds