Skip to main content

Veresegyház is pumpapályát kapott

Veresegyház is pumpapályát kapott

Húszezer ember közvetlen közelében épült bringapark

Az Országos Bringapark Program keretében újabb „pumptrack” pálya épült, ezúttal Veresegyházon, a Városi Sportcsarnok mögötti területen. Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda 21,5 millió forintos támogatásával épült, aszfalt borítású bringaparkban versenyeket, BMX edzéseket és testnevelésórákat is tartanak majd.

Veresegyház lakossága évek óta dinamikusan növekszik, sok a beköltöző, fiatal, kisgyermekes család. Ennek hatására az elmúlt időszakban egyre több lakópark, társasház épül. A társasházi lakásokhoz nem tartozik kert, így nagyobb igény mutatkozik a szabadtéri sportolási, kikapcsolódási lehetőségekre. Az elkészült bringapark is ezt a célt szolgálja. A 477 négyzetméteren épült 160 méter hosszú pumpapálya a város központi részén, azonban mégis egy csendes, járműforgalomtól mentes, zöldövezeti területen helyezkedik el. A helyszín tömegközlekedéssel, gyalogosan és kerékpárúton is könnyen megközelíthető. A pálya 2 kilométeres körzetében mintegy 20 ezer állandó lakos él, a környéken több iskola is található. A területet pár száz méterrel távolabb egy kis erdő és patakpart határolja, amely már most is nagyon kedvelt, kellemes sétahely a lakosság körében.

A városban már hagyománya van a „Gurulós Nap” elnevezésű kerékpáros eseménynek, ahol kerékpáros felvonulást, ügyességi versenyeket, BMX bemutatókat, közlekedés-biztonsági gyakorlatokat tartanak. A rendezvényen az elmúlt években minden alkalommal több száz fő vett aktívan részt, kisgyermekektől a nyugdíjas korosztályig, ugyanakkor még nagyobb azon lakosok száma, akik érdeklődőként, nézőként látogatnak ki egy-egy helyszínre. A most megépült bringaparkkal bővülni fog a rendezvény programkínálata. A pumpapályán ezen kívül versenyeket, BMX edzéseket tartanak majd, a környékbeli iskolások pedig akár testnevelésórákon is használhatják. „Ezen az ügyességi pályán pedálozás nélkül, súlypontáthelyezésekkel végig lehet haladni. A gyakorlás minden korosztálynak élvezetes kikapcsolódás jelent”, mondta az átadón Töli Gergely, az Aktív Magyarország Program vezetője.

A bringapálya környékére további fejlesztéseket terveznek, többek között futópályát, mászófalat, gördeszkával használható palánkot és ugratót. A cél a minőségi szabadidő eltöltés lehetőségeinek megteremtése a különböző korosztályok számára.

További híreink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds