Skip to main content

Ünnepeljük a Föld Napját nemzeti parkokon innen és túl

Ünnepeljük a Föld Napját nemzeti parkokon innen és túl

A Föld Napja alkalmából rendezett eseményeken felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Hazánkban is számos programmal találkozhatsz a hétvégén, ezeket szedtük most nektek csokorba.

Április 24. 10:00 óra – Föld Napja a Pál-völgyi barlang kőfejtőjében

Ünnepeld a Föld Napját a Pál-völgyi kőfejtőben! A II. kerületi önkormányzat és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság családi napján természetismereti gyermekműsor, állatbemutató, barlangi mentési bemutató, falmászás, barlang-labirintus, valamint egész nap természetismereti vetélkedő, Nemzeti Parki Termék Védjegyesek vására és zöld civil szervezetek fogadják látogatókat. Sőt ezen a napon a „Föld Napja Menetlevél” felmutatásával a Pál-völgyi-barlangban a vezetett túrákra 50%-os kedvezménnyel lehet bejutni. Bónuszprogram: az Aktív Magyarország is kitelepül, lehet velünk kvízezni, és egy különleges társasjátékot is nyerhetnek a velünk játszók. A programokon való részvétel ingyenes!

Kíváncsi vagyok a program részleteire, mutass többet!

Fotó: Duna-Dráva Nemzeti Park

Április 23. 10:00 óra – Föld Napja rendezvény Pécsett, a Tettyén

A Föld Napja alkalmából a Tettyén színes forgatag vár minden látogatót. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, valamint pécsi és Pécs környéki intézmények, szolgáltatók, civil szervezetek izgalmas foglalkozásokkal, játékokkal, ismeretterjesztő előadásokkal várnak kicsiket-nagyokat 10.00 és 17.00 óra között. A programokon a részvétel ingyenes. A Pintér-kert Arborétum a nap folyamán ingyenesen látogatható!

Az egész napos program részleteiért kattints ide!

Április 23. 10:00 óra – Túra a Föld Napja alkalmából a gyulafirátóti Miklád lápjához a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

Igazán különleges geotúrával készült a Föld napjára a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság: a gyulafirátóti Miklád lápjára kalauzolnak el egy vezetett túrán. Az itt kialakított tanösvény és környezetének bejárásával a láp természetes és természetközeli élőhelyeinek a tavaszi élővilágát ismerhetitek meg.

A részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.

Jelentkezz a Miklád lápi túrára itt!

Fotó: Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Fotó: Duna-Ipoly Nemzeti Park

Április 23-24. 10:30 óra – A Föld Napja a Sas-hegyen

A Duna-Ipoly Nemzeti Park szervezésében a Sas-hegyi tanösvényen végigsétálva a Föld múltjából itt maradt különleges fajokat, és a fennmaradásukat veszélyeztető tényezőket ismerhetitek meg. A túrán való részvétel díjköteles és előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztrálok a Föld Napja túrára a Sas-hegyen!

Április 23. 09:00 óra – Gumicsizmás barangolás a Monor-Irsai-dombság löszvölgyeiben

Héricsek, cankók és unkák kísérik a Duna-Ipoly Nemzeti Park Föld napi barangolását a Tápió-vidéken, Káva mellett. Hogy kik vagy mik ezek a dolgok, azok kiderülnek  az újjáéledt mocsár- és láprétek felfedezése közben. A helyszín közelebb van, mint gondolnád, ha Budapestről indulsz, fél óra alatt oda is érsz. A programra előzetes jegyvásárlás szükséges!

Tovább a programhoz és a jegyvásárlási lehetőséghez itt!

Fotó: (c) Lisztes László, Hortobágyi Nemzeti Park

Április 23. 10:00 óra – Föld-napi madarásztúra Hortobágy-Halastón

A szakvezetéses gyalogtúrán megismerkedhettek a terület legfontosabb értékeivel, a halastavak élővilágával. A túra részét képezi a távcsöves madármegfigyelés is, melynek során bepillantást nyerhettek a tavaszi madárvonulás mozgalmába. A legészakibb, Kondás nevű tóhoz való kijutás a „Szíktipró” húzta kisvonattal történik, a visszaút pedig gyalogosan sétálható le. A szakvezetéses túrán való részvétel díjköteles és előzetes regisztrációhoz kötött. A belépőjegy tartalmazza a kisvonatjegy és a szakvezetés árát.

Regisztrálok a hortobágyi madarász túrára!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds