Skip to main content

Újrahasznosított jégpályán csúszkálhatunk Túrkevén

Újrahasznosított jégpályán csúszkálhatunk Túrkevén

Az Országos Műjégpálya Program keretében már Túrkevén is van lehetőség szabadtéri korcsolyázásra. A programban megvalósult 13 műjégpálya közül a túrkevei külön figyelmet érdemel, hiszen a városvezetés a rövid határidő és a szűkös anyagi keretek ellenére is talált megoldást a pálya megépítésére.

Az Országos Műjégpálya Programot még szeptember végén hirdette ki az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda azzal a céllal, hogy olyan helyeken sportolhasson a lakosság a téli időszakban is, ahol eddig ez nem volt biztosított. A határidő szoros volt, hiszen novemberben már eredményt hirdettek a pályázatban, és az új létesítményeket még 2021-ben a lakosság rendelkezésére kellett bocsátani.

A Nagykunság szívében fekvő kilencezer fős város, Túrkeve is a sikeres pályázók között volt, azonban ehhez olyan megoldást kellet találniuk, amit a város szűkös anyagi keretei között meg tudnak valósítani. Végül egy korábban Szentendrén használt pályaszerkezetet sikerült vásárolniuk, így a város központjában, a Petőfi téren egy 15×30 méteres létesítmény épült fel. A pálya 28 millió forintból valósult meg, melynek a felét a Túrkevei Önkormányzat, a másik felét pedig a Kormánybiztosi Iroda biztosította.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Túrkeve a szűkös határidők ellenére is talált megoldást a pálya megépítésére. Az önkormányzat munkáját dicséri, hogy Túrkeve az Országos Bringapark Programban is sikerrel pályázott, így idén 19 millió forintos állami támogatásból egy pumpapálya is meg fog épülni Túrkevén”, mondta a jégpálya átadóján Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Sallai Róbert Benedek, Túrkeve polgármestere szerint a pálya hamar népszerű lett a helyiek és a környező településen élők számára is. „Szolnokról, Törökszentmiklósról, Kisújszállásról, Kétpóról és Mezőtúrról is fogadtunk már látogatókat.” A nagy érdeklődésnek köszönhetően a kezdeti 50 pár bérelhető korcsolyát további 30 párral egészítették ki. A pályázati követelményeknek megfelelően a tanítási óra keretein belül minden délelőtt iskolások foglalhatják el a pályát.

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) által lebonyolított Országos Műjégpálya Program keretein belül a 2021/2022-es téli időszakban Csornán, Dabason, Fehérgyarmaton, Gödöllőn, Komáromban, Kozármislenyen, Salgótarjánon, Pilisvörösváron, Pomázon, Szigethalmon, Törökbálinton, Turán és Túrkevén létesült új műjégpálya. A pályák térképes listája ide kattintva érhető el.

Az Országos Műjégpálya Program korcsolyapályái – Térkép

További híreink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds