Skip to main content

Újra kerékpáros túrákkal köti össze a magyarokat az „Otthonról Haza!”

Újra kerékpáros túrákkal köti össze a magyarokat az „Otthonról Haza!”

A Felvidékről és Erdélyből induló bringatúrák augusztus 20-ára érkeznek meg Budapestre

„Otthonról Haza!” címmel határokon átívelő Nemzeti Összetartozás Túrák indulnak augusztusban az Aktívan Itthon Program részeként. A hosszabb, akár 11 napos bringás kalandok Pozsonyból és Kolozsvárról rajtolnak majd, de akik nem vállalkoznak egy több száz kilométeres megmérettetésre, azok indulhatnak Kassáról vagy akár Szatmárnémetiből is. A túrák már várják a jelentkezőket, melyek augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén egyszerre érkeznek meg Budapestre.

Az „Otthonról Haza!” rendezvénysorozat célja, hogy aktívan, két keréken, kulturális programokon keresztül kösse össze a határon innen és túl élő magyarokat, ezzel is erősítve a nemzet összetartozását. Az idén meghirdetett programok 4-11 napos határon átívelő kerékpártúrákat takarnak, melyekre már lehet is jelentkezni. A bringások különböző városokból indulnak, és minden csapat augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén egyszerre érkezik meg Budapestre.

A bringatúrákon két felvidéki (Pozsony, Kassa) és két erdélyi (Kolozsvár, Szatmárnémeti) településről indulnak majd a túrák. Az országokat, kultúrákat összekötő kalandtúra többről szól majd, mint csak kerékpározásról, hiszen a résztvevők a túravezetők segítségével az útba eső települések látnivalóit is megismerhetik. Az Erdélyből, pontosabban Kolozsvárról induló túra teljes hossza 900 km, melyhez akár rövidebb szakaszokra is lehet csatlakozni. Ha kevesebb kilométert szeretne tekerni, akkor Kassán vagy Szatmárnémetinél is csatlakozhat. Ezzel szemben a Pozsonyból induló túra „csak” 265 km hosszú, melynek különlegessége, hogy az főleg a Duna mentén vezet. Az útvonal teljesen sík, így a kevésbé gyakorlott kerékpárosoknak sem okozhat gondot annak teljesítése.

A nevezési díj a túravezetést, a félpanziós ellátást és útközbeni frissítést, a kísérő szervizbuszt és a csomagszállítást, a felvezető motorost és a kerékpáros túrakísérőt, valamint a szállást tartalmazza. Ezen felül a teljes távra vállalkozók jutányos áron kérhetnek transzfert a túra előtt Budapestről a kiindulási helyszínre, illetve a befejezést követően vissza a fővárosba.

Ha egy izgalmas és egyben életre szóló kerékpáros élményre vágyik, akkor már csak a jelentkezés van hátra. Mivel a férőhelyek száma korlátozott, így érdemes minél előbb regisztrálni az esemény weboldalán.

További híreink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds