Skip to main content

Újabb turistaszállást adtak át a Dél-dunántúli Kéktúra zselici szakaszán

Újabb turistaszállást adtak át a Dél-dunántúli Kéktúra zselici szakaszán

Ez már a harmadik megújult turistaház a térségben

Újabb szálláshelyet adtak át a zselici erdő lenyűgözően gyönyörű környezetében, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonalán. A Haracsi Vendégház a Hotel Kardosfa tőszomszédságában kínál elérhető árfekvésű szálláshelyet a bakancsos, kerékpáros és lovas turisták számára. A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program során a közelmúltban további két szálláshely is megújult a Zselicben, így a Meteor kulcsosház Simonfán, a Gyertyánosi kulcsosház pedig Kaposváron várja a túrázókat.

A Zselic a Dunántúli-dombság része, lankás tájaival remek célpont a szelíd domborzati viszonyokat kedvelő turisták számára. A hangulatos dombok között több turistaút is keresztülhalad, köztük a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra, valamint a Dél-Dunántúli Piros Túra is. Az időszaki látogatószámlálások alapján éves szinten több tízezer látogató, túrázó fordul meg a Zselic területén. Ezért a közelmúltban számos fejlesztés valósult meg a térségben, melyek kiváló célpontot jelentenek a bakancsos turisták, a kerékpárosok, a természetfotósok, az amatőr csillagászok és az iskolai csoportok számára is.

A 49 millió forintos támogatásnak és a 6,2 millió forintos önerőnek köszönhetően a most átadott, összesen 11 férőhelyes Haracsi Vendégházban három, saját fürdőszobával rendelkező szobát, egy önellátásra alkalmas, modern gépekkel felszerelt teakonyhát, valamint egy étkező helyiséggel kombinált nappalit alakítottak ki. Ezen felül létrehoztak egy fedett teraszt, illetve a vendégházhoz kapcsolódó, grillel és főzőlappal felszerelt kültéri, fedett konyhát. A teraszról és a nyári konyhából hangulatos kilátás nyílik az erdőre. A vendégek részére térítés ellenében, nyitvatartási időben rendelkezésre állnak a Hotel Kardosfa éttermi és wellness szolgáltatásai is. A vendégház iránt már most nagy az érdeklődés a turisták körében. „A Téry Ödön Program során kiemelt szempont, hogy ne csak a felkapott térségek kapjanak támogatás, hanem olyan helyekre is próbáljuk felhívni a figyelmet, amelyek nem annyira ismertek”, mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a turistaszállás átadóján.

Az új szálláshely Kaposvártól mintegy 20 kilométerre, a Zselici erdőben található, a Hotel Kardosfa közvetlen közelében. Névadója Haracsi Lajos, a magyar erdőgazdálkodás, erdészeti tudomány kiemelkedő alakja. A szálláshelytől alig 1 kilométerre található a Zselici Csillagpark Csillagvizsgálója és egy 25 méter magas kilátó, közel 2 kilométerre pedig a Ropolyi pihenőhely tájházzal, erdei, illetve lovas pihenőkkel és tűzrakó helyekkel. A térség több mint 8 túraútvonalán, a turistaház érintésével hosszabb-rövidebb gyalogos, kerékpáros vagy akár lovas túrákat is tehetnek a látogatók. A ház környezetében ezeken túl még számtalan érdekes látnivaló várja az érkezőket. A közelben található a Milleniumi Emlékhársas, az Enyezdi-barakk, a Dugás-kút, Lidi néni háza, a Bőszénfai Szarvasfarm, a Katica Tanya és a Szennai Falumúzeum is.

Képgaléria a Haracsi Vendégházról:

További híreink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds