Skip to main content

Új sítanpályán tanulhatnak meg síelni a miskolci fiatalok

Új sítanpályán tanulhatnak meg síelni a miskolci fiatalok

A gyerekek akár már 3 éves kortól elkezdhetik a síelést

Miskolcon a 2000-es évek elején zárt be a műanyag sípálya. Az Aktív Magyarország Program támogatásával most új sítanpályát nyitott a Miskolci Síiskola az Avas oldalában, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium területén. A diákok tanítás után vagy akár órarendbe illesztve is használhatják a létesítményt.

A most átadott 80 méter hosszú és 10 méter széles síntanpálya egyszerre három csoport oktatására alkalmas a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium területén, amely a Síoktatók Magyarországi Szövetsége szakmai ajánlásával és ellenőrzésével alakítottak ki. Sífelvonó könnyíti meg a feljutást a pálya tetejére, és pályavilágításnak köszönhetően sötétedés után is használható a sportlétesítmény. A síntanpálya az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda 15 millió forintos támogatásával valósult meg, melynek teljes költsége 63,6 millió forint volt.

A hókérdés mindig is probléma a környéken, viszont a tanulni vágyok ezen az új pályán szinte minden időjárásban megszerezhetik az alapokat, hogy a későbbiekben akár Bánkúton is tudják űzni ezt a sportot. Az új autópályán pedig könnyen elérhető a Tátra is, ahol komolyabb pályákon lehet síelni. Az alapok elsajátítását szakképzett oktatók segítik hétköznap délután és hétvégén, lehetőséget biztosítva Miskolc lakossága számára, hogy elsajátítsák ezen téli sportok alapjait. Csoportos síoktatáson 4 éves, sí- és snowboard magánórák keretében pedig 3 éves kortól tanulhatnak kezdő és középhaladó szinten a gyerekek és a felnőttek egyaránt. A Miskolci Síiskola a pályához tartozó épületben a felszereléseket ingyenesen biztosítja az órákon résztvevő tanulók számára.

„A téli időszakban keveset mozgunk, ezért a tavalyi évben sítanpályák építésére írtunk ki pályázatot. A támogatási program keretében 3 síntanpályát tudtunk támogatni, az idén pedig 5 új sikeres pályázatot fogadtunk el”, mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, aki hozzátette, hogy a Közösségi Élet Újraindítása Program keretében a környező iskolák számára ingyenesen biztosítanak síoktatást, a program egészében pedig akár 10 ezer gyereket is be lehet vonni országosan.

Mire jó a sítanpálya?

A sítanpályák olyan műanyag borítású sípályák, amelyeken az év bármely időszakában elsajátíthatják a síelni vágyók a sport alapjait, illetve finomíthatják a technikájukat. Az országban több mint 30 ilyen sítanpálya várja a tanulni vágyókat. Ezekben a létesítményekben szakképzett oktatók tanítják meg a síelés alapjait. A sítanpályák előnye, hogy a havas síelés előtt, a síterepekhez képest olcsóbban adnak lehetőséget a tanulásra. Így a téli éles síelésre már biztos alapokkal érkezhetnek a síelők.

További híreink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds