Skip to main content

Új futókört adtak át Kiskőrös kedvelt futóhelyszínén

Új futókört adtak át Kiskőrös kedvelt futóhelyszínén

Ez már a 14. elkészült futópálya az Aktív Magyarország Program indulása óta

Festői környezetben, a záportározó tónál hozták létre azt a rekortán borítású futópályát Kiskőrösön, amely összesen 63 millió forintból épült meg. A beruházást az állam az Országos Futópálya-építési Program részeként 30 millió forinttal támogatta, a fennmaradó 33 millió forintos összeget pedig az önkormányzat biztosította. A futókörön minden korosztály megtapasztalhatja a mozgás örömét, melynek következtében egészségesebb és boldogabb életet élhetnek.

Kiskőrösön az elmúlt években az amatőr futás vált az egyik legnépszerűbb sporttevékenységgé. Mivel a helyi önkormányzat egyik legfontosabb célja a lakosság egészségmegőrzésének, illetve állóképességének elősegítése és javítása, ezért a városvezetés idén egy futópálya megépítése mellett kötelezte el magát a záportározó körül.

A kiskőrösi záportározó tó feladata, hogy összegyűjtse a Soltvadkertről és a bevezető út mellett lévő városszéli utcák felől érkező nagy mennyiségű csapadékvizet, és a városi zárt csapadékvízelvezető-rendszerbe vezesse azt. A mesterséges tó korábban is kedvelt helyszíne volt a mozogni vágyóknak, sokan futottak, sétáltak a területen, ezért a környék fejlesztését kiemelt feladatként kezeli az önkormányzat.

A most átadott futókör építési munkálatai szeptemberben kezdődtek. A kör a tó partján halad, fás környezetben, így a futók nyugodt, természetközeli környezetben hódolhatnak a sportnak. A 800 méter hosszú és 120 centiméter széles pálya rugalmas, időtálló, strapabíró rekortán burkolatot kapott, és mindkét oldalát szegélykő burkolattal látták el. A helyiek a pálya átadását közös futással és futóversennyel ünnepelték.

A futókör az Aktív Magyarország Program keretein belül, az Országos Futópálya-építési Program részeként valósult meg a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) szakmai koordinációjával. „Az Aktív Magyarország Programban megvalósuló futókörök legfontosabb célja, hogy a lehető legtöbb embert segítsék hozzá a rendszeres sportoláshoz. Már most az átadón is sok lelkes mozogni vágyó gyűlt össze”, mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a futókör átadóján.

További híreink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds