Skip to main content

TOP 8 családi program a Föld Napjára

TOP 8 családi program a Föld Napjára

Április 22-én van a Föld napja, amely alkalmából idén is izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal készülnek a nemzeti parkjaink, hogy felhívják a figyelmet a Föld természeti értékeinek megóvására. Válogatásunkban most összeszedtük nektek a legjobbakat: vezetett túrákat, természetismereti játékokat, családi napokat és még sok más érdekes programot, ahol rengeteget tanulhattok szórakozva a természet és a környezet védelméről. Semmiképp ne hagyjátok ki! 

Föld napja a Pál-völgyi-barlang kőfejtőjében

Ünnepeljétek a Föld Napját a Pál-völgyi kőfejtőben! A II. kerületi önkormányzat és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közös családi napján állatbemutató, bábelőadás,  barlangi mentési bemutató, falmászás, barlang-labirintus, valamint a Nemzeti Parki Termék Védjegyesek vására és civil szervezetek fogadnak titeket. Szuper hír, hogy ezen a napon a „Föld Napja Menetlevél” felmutatásával a Pál-völgyi-barlangban a vezetett túrákra 50%-os kedvezménnyel lehet bejutni. 

Bónusztipp: Az eseményre az Aktív Magyarország is kitelepül, így találkozhattok velünk végre személyesen is, és begyűjthetitek az ingyenes Aktívan Itthon kiadványainkat. Emellett lehet velünk kvízezni, amellyel még különleges meglepetéseket is nyerhettek. Ezt kár lenne kihagyni, ugye?

További információ a programról itt!

Fotó: Duna-Dráva Nemzeti Park

Föld Napja rendezvény a Duna-Dráva Nemzeti Parkban

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Pécs környéki intézmények, szolgáltatók, civil szervezetek idén is rendkívül színes programokkal, kreatív kézműves foglalkozásokkal, játékokkal várnak titeket április 23-án, a tettyei Föld napja rendezvényre. 

Az egész napos programon természetismereti játékok, kincskeresés, állatsimogató, ügyességi játékok, könyvvásár és alkotói piac gondoskodnak a felejthetetlen hangulatról. A programokon való részvétel ingyenes.

További információ a programról itt!

Föld napja a Novohrad-Nógrád Geoparkban

Vegyetek részt egy 23 millió éves időutazáson és látogassatok el az ősvilági Pompejiba, ahol a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark geoturisztikai központja eseménydús Föld napi programsorozattal készül számotokra! 

A programon megnézhetitek a híres a bükkábrányi fákat, bejárhatjátok a geológiai tanösvényt a Miocén tematikus túrán vagy betekintést nyerhettek a Miocén erdő vízi élővilágába. Gyertek a múltidéző kalandtúrára!

További információ a programról itt!

Fotó: Kiskunsági Nemzeti Park

Föld napi túra a Fülöpházi homokbuckák között a Kiskunsági Nemzeti Parkban

Töltsétek aktívan a Föld napját és túrázzatok egyet a Fülöpházi buckák között! Az 5 kilométeres gyalogtúra során megtudhatjátok, milyen izgalmas módon alakultak ki a Garmadák és Homokbuckák. Geológiai ismeretek tükrében pedig részletesebben megvizsgálhatjátok a homokbuckák szerkezetét is. Induljatok ti is a felfedező túrára!

Jegyvásárlás és további információ a programról itt!

Csillagászati bemutató a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban

Ha mindig is elbűvölt a sötétedés utáni égbolt, most eljött a pillanat, hogy meglessétek a titkait, hiszen április 22-én távcsöves csillagászati bemutatóval vár titeket a Fertő-Hanság Nemzeti Park. A tiszta égbolt esetén megtartott program során bolygókat, holdakat, csillagképeket, mélyég objektumokat (gömbhalmazok, galaxisok, gyűrűs köd) és számos más érdekességet figyelhettek meg. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges. 

További információ a programról és regisztráció itt!

Fotó: Fertő-Hanság Nemzeti Park

Fotó: Körös-Maros Nemzeti Park

Föld napi botanikai túra a Körös-Maros Nemzeti Parkban 

Igazi tavaszi, virágos programot kerestek a Föld napjára?
Geszt környékének legelőin kirándulva, a csillaglaposi gyepen virágzó agárkosborokban gyönyörködhettek egy szuper botanikai túra keretében és megismerhettek sok egyéb itt jellemző növényfajt is: apácavirág, macskahere, apró nefelejcs stb. Induljatok a madárcsicsergős természetbe, és élvezzétek a virágok illatát! Higgyetek nekünk, garantáltan élvezni fogjátok!
A túrán való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges.

További információ a programról itt!

Föld-napi madarásztúra Hortobágy-Halastón

A szuper izgalmas és látványos, szakvezetéses madarásztúrán megismerkedhettek a terület legfontosabb értékeivel, a terület történetével, sajátosságaival és a Hortobágy jellegzetes növény-, és élővilágával. Emellett a 10 kilométeres túra részét képezi a távcsöves madármegfigyelés is, melynek során bepillantást nyerhettek a tavaszi madárvonulás mozgalmába. A szakvezetéses túrán való részvétel belépődíjhoz kötött, mely tartalmazza a belépőjegy és a szakvezetés árát. 

További információ a programról itt!

Fotó: Lisztes László, Hortobágyi Nemzeti Park

Fotó: Aggteleki Nemzeti Park

Föld napi kockásliliom túra az Aggteleki Nemzeti Parkban

Csodáljátok meg a magyar növényvilág egyik legritkább természeti kincsét, a mocsári kockásliliomot! A természetismereti túra keretében lehetőségetek adódik a tavasszal nyíló növény fotózására, egy könnyed kis kirándulással összekötve. A program előzetes regisztrációhoz kötött.

További információ a programról és regisztráció itt!

További blogposztjaink:

Nézz szét túráink között!

Természet, művészet, bor, panoráma – 12. Alpannonia® light körtúra

Nem megerőltető, lassan emelkedő úton juthatsz el a városra legszebb panorámát nyújtó, békés környezetben magasodó Kálvária-templomhoz. Ördögárok geológiai tanösvény, sziklaszurdok,...

gyalogos3.5 kmkönnyű1.5 óraKőszegi-hegység
+

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds