Skip to main content

TOP 7 húsvéti program a nemzeti parkokban

TOP 7 húsvéti program a nemzeti parkokban

Hamarosan itt a Húsvét ünnepe, amely alkalmából nemzeti parkjaink szuper programokkal készülnek a hosszú hétvégére. Legyen szó itt könnyed barlangtúráról, aktív kikapcsolódásról, felfedező kirándulásról, gyerekeknek szóló népi játékokról, tojáskeresésről vagy szabadtéri programokról, hazánk legkülönlegesebb helyszínein kalandozhatsz a családdal. Indulj el!

1. Húsvét a Salföld Majorban a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

Elhoztuk a Balaton-felvidék egyik legizgalmasabb húsvéti családi programját! Látogass el a gyerkőcökkel a nemzeti park szívében található Salföldi Majorba, ahol fantasztikus kézműves foglalkozással, sétakocsikázással, pónilovaglással, lovasoktatással, tereplovaglással várnak a szervezők Húsvét alkalmából is. Irány a Balcsi!

További részletek itt:

2. Húsvét a kastélykertben, a Körös-Maros Nemzeti Parkban

Látogass el a szarvasi Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelyére, amely idén is rendkívül színes, családi programokkal vár Nagypéntektől Húsvéthétfőig! 

Állatismertetők, látványetetések mellett állatsimogatásra is lesz lehetőség, de Húsvét lévén nem maradhat a tojáskeresés, a tojásfestés, sőt húsvéti rejtélyfejtésre is vállalkozhatsz. A vásárfiát beszerezheted a A Nemzeti Parki Termék Védjegyes piacon, ahol kézműves programokat is kipróbálhatsz. Ne hagyd ki!

Még több információ itt!

3. Húsvéti kaland a Sas-hegyen, Budapesten

Egy könnyű húsvéti sétára vágysz Budapesten? Kíváncsi vagy, hogy élnek-e a Sas-hegyen nyuszik? Menj el a Duna-Ipoly Nemzeti Park tanösvény túrájára és itt mindent megtudhatsz! 

Az élményekkel teli séta után pedig zárd a napot a gyerekekkel egy még kalandosabb kincskereséssel vagy kézműves foglalkozással!

Előzetes bejelentkezés szükséges! Regisztrálj a programra itt!

4. Pityerszeri Húsvétváró az Őrségi Nemzeti Parkban

Ha kikapcsolódni mész az Őrségbe a hosszú hétvégére, akkor vedd Pityerszer felé az irányt, ahol egész napos húsvétváró rendezvény várja az egész családot. Vegyél részt egy könnyed, szervezett gyalogtúrán, kóstold meg az őrségi konyha specialitásait az őstermelők vásárán, miközben népzenei koncertek, gyermekműsorok, kézműves foglalkozások, nyuszisimogató és játszóház gondoskodik a jó hangulatról a kicsik és a nagyok számára egyaránt. 

Programok itt!

5. Húsvéti Fesztivál a Miocén Parkban Ipolytarnócon

Vegyél részt egy 23 millió éves időutazáson és látogass el az ősvilági Pompejiba, ahol a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark geoturisztikai központja eseménydús húsvéti programsorozattal készül! 

A négynapos ünnep alatt bejárhatod a geológiai tanösvényt a húsvéti Miocén tematikus túrán vagy a „Mocsárjáró” programon betekintést nyerhetsz a Miocén erdő vízi élővilágába. A gyerekeket emellett az ünnep mindegyik napján tojáskeresési kihívással várják. Indulj te is a múltidéző kalandtúrára!

Regisztráció és további infó itt

6. Húsvét a Hortobágyi Vadasparkban

Forrás: Hortobágyi Nemzeti Park

Ismerd meg az ország legrégebbi nemzeti parkját, egyben Magyarország egyik ikonikus táját! Fedezd fel a gyerkőcökkel a Hortobágyi Vadasparkot és találd meg az elrejtett tojásokat a Húsvét alkalmából megrendezendő tojáskeresésen!

Emellett napi két alkalommal izgalmas látványetetés is lesz, ahol a vadaspark lakói húsvéti csemegében részesülnek és amely során szakvezetők által megismerheted a bemutatott állatfajokat.

További infó itt

7. Húsvéti programok az Aggteleki Nemzeti Parkban

Forrás: Aggteleki Nemzeti Park

Jártál már a barlangok földjén? Az Aggteleki-karszt vidéke és a tőle keletre fekvő Bódva folyó völgye különleges természeti csodákat rejt. Fedezd fel a barlangokat a hosszú hétvégén egy-egy túra keretében, ha pedig végigjártad őket, indulhat a húsvéti kincskeresés! Gyere kincset keresni Kincskereső ösvényre, amit 2016-ban szakmai zsűri döntése alapján Magyarország legjobb ökoturisztikai tanösvényének nyilvánítottak. Akik az útvonalat sikeresen végigjárták, azok garantált ajándékban részesülnek. 

További infó itt

További blogposztjaink

Íme a 2023-as év kedvencei

Íme a 2023-as év kedvencei

Idén is kerestük az ország legizgalmasabb kilátóját, legkényelmesebb turistaházát, legjobb kerékpárútját és legszebb erdei kerékpárútját. Célunk a 2020 óta minden...

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds