Skip to main content

Tömegközlekedéssel is könnyedén elérhető túrák a fővárosban

Kopár hegyeken Budaörs fölött

Kiszakadnál a főváros nyüzsgéséből, de nem akarsz túl messzire menni? Ismerd meg a főváros pár kilométeres vonzáskörzetében található elképesztő túraútvonalakat!

Válassz budapesti és budaörsi túráink közül, amelyek kiindulópontjaira tömegközlekedéssel is könnyedén eljuthatsz!
A BKK együttműködésével olyan látnivalókban gazdag, csodálatos természeti környezetben megbújó túrákat állítottunk össze, amiket buszra, villamosra vagy éppen metróra pattanva is irtó könnyen elérsz.
Nálunk megtalálod a túra teljes útvonalát és a letölthető GPX fájlt, a BKK pedig segít neked megtervezni a túra kiindulási pontjához való eljutásod!

Nézd meg, milyen klassz túrákat ajánlunk, közelítsd meg az úti célod tömegközlekedéssel, majd koptasd a bakancsod talpát a főváros erdeiben!

Naplás-tó és kilátó

A XVI. kerület egy csodálatos tóval és kilátóval is büszkélkedhet, ugyanis tavaly épült ez a sörnyitóra hasonlító építmény, a Naplás-tavi-kilátó.
A túra a Szilas-patak mentén indul, ahol kiváló minőségű úton haladhatsz elég hosszan. Ez a 9 km hosszús túra nagyon kellemes séta lehet egy vasárnapi ebéd után, hiszen könnyű terepen fedezheted fel a kerület legszebb pontjait.

Kellemes délutáni séta a Naplás-tó körül

Budaörs felett az ég is kékebb


A budaörsi Kopárokról szinte már mindenki hallott, de vajon a Törökugrató sziklája vagy a vitorlázórepülő-emlékmű létezésének híre is eljutott hozzád?
Busszal érkezve Budaörsre te is könnyen felfedezheted a város sokszínű látnivalóit: természeti látnivalók, ipartörténeti különlegesség, történelmi/kulturális örökségek várnak rád.

Kelenföldről vagy akár a Széll Kálmán térről is hamar eléred a kiinduló pontot, ahonnan csupán 6 km-t kell sétálnod, hogy a fent említett csodákban gyönyörködhess.

Kopár hegyeken Budaörs fölött

Kéktúra és kilátómustra Budapesten

Budapesten keresztül halad a Kéktúra 14-es számú szakasza, amelynek startpontját igazán könnyedén megközelítheted tömegközlekedéssel. A Hűvösvölgyről induló szakasz csodás kilátókat, természeti látnivalókat és erdei szakaszokat tartogat számodra. Mintha nem is Budapesten túráznál!

A szakaszon találod az Árpád-kilátót, és a nemrég felújított Guckler-kilátót is.
Indulj el, használd a közösségi közlekedést, pecsételj, és szerezz maradandó élményeket!

Kéktúrázz a fővárosban!

További blogposztjaink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds