A tájegységről

A Nyugat kapujának is hívott vidék kontrasztos táj: a Soproni-hegység hűs bükköseitől karnyújtásnyira találjuk a Fertő gémeskutas-délibábos pusztáit, mocsarait, gulyáit. Kiváló vörösborok, gazdag történelmi hagyományok, gyönyörű építészet és változatos természet jellemzi ezt a vidéket, amelyet a Jóisten is kerékpározásra és túrázásra teremtett. A tó körbebiciklizése emlékezetes program, de ne hagyjuk ki a Sopron felett emelkedő kilátók megmászását sem!

A Duna a Kisalföldre érve ezer ágra szakad, létrehozva hazánk legnagyobb szigetét, a Szigetközt, amely igazi vízitúrás és kerékpáros paradicsom. A szigetvilág bejárható kenuval, települései között kényelmesen, bringán közlekedhetünk, felfedezve a vidék egyedi báját és vonzó hangulatát.

Túrák

Soproni kilátások

Útvonal: Lövér fürdő (Egyetem)–Sörház-dombi kilátó–Károly-kilátó–Hét-bükkfa–Várhely-kilátó–Szalamandra-tó–Fáber-rét–Gloriette-kilátó–Lövérek Látványos túránk a Soproni-hegység legszebb kilátóit fűzi csokorba, nagyrészt a Ciklámen tanösvényen haladva. A túra...

gyalogos15 kmközepes5 óraFertő-tó és Szigetköz
+