A tájegységről

A Balaton-felvidéket mediterrán hangulata, vulkáni tájai és ízletes borai az ország legnépszerűbb úti céljai közé emelik. Rengeteg hangulatos település, borospince, erdei túra vagy épp gasztronómiai érdekesség vár itt ránk. Tőle északra terül el a Bakony erdei birodalma, amely betyárjairól és egykori bauxitbányászatáról nevezetes, de találunk itt őskarsztot, római fürdőt és különleges tiszafaerdőt is.

A Balaton nyugati csücske a Kis-Balaton, ahol Matula bácsi vízi világa máig őrzi titkait. Nádasok, erdők, mocsarak kínálnak menedéket az egyedülállóan gazdag madárvilágnak. Kellemes kerékpártúrákat tehetünk e vidéken, felfedezve ízeit, gyógyfürdőit, titkos ösvényeit. Nézzük meg közelről a bivalyokat a rezervátumban, sétáljunk be a Kányavári-szigetre, tanuljuk meg megkülönböztetni a búbos vöcsök fejdíszét a vízityúk vöröslő homlokától, ismerjük fel a függőcinege fészkét a fűzfák ágain!

Túrák

Kerékpártúra a Nivegy-völgyben

Útvonal: Zánka–Hegyes-tű–Monoszló–Balatonhenye–Balatoncsicsó–Szentjakabfa–Óbudavár– Szent Balázs-templomrom –Zánka Rövid, csupán 26 kilométer hosszú, ám nagyon látványos kerékpáros körtúra a Balaton-felvidék kevéssé zsúfolt vidékein....

kerékpár26 kmkönnyű5 óraBalaton és környéke
+