Skip to main content
KerékpárTúraútvonalBudapest és környékeBudapest környéke

Szentendrei kiruccanás a fővárosból

By 2022.03.07.január 8th, 2024No Comments

Túrainfó

A Margit-szigetet az Árpád-híd felé hagyd el, és egy éles kanyar után a Duna melletti kerékpárúton indulj észak felé. Rövid macskaköves szakaszon az óbudai Fő téren a Kobuci Kert, valamint a Vasarely és a Kassák Múzeum mellett halad el az út. A Filatorigát nevű hévmegállónál közlekedj figyelmesen, mert a kerékpárút átvezet a síneken. Innen a rakparti kerékpárúton tekerj tovább az egykori Gázgyár mellett a Nánási út felé.

A Nánási útnál két irányban is folytathatod az utat. Ha a Római-part felé mész, számolnod kell egy földutas szakasszal és a sétálók, biciklizők tömegével, ami főleg hétvégenként jellemző erre a részre. Ha viszont a Nánási úton mész tovább, akkor gördülékenyebben haladhatsz, viszont itt jelentős az autóforgalom.

Bárhogy is döntesz, a Pünkösdfürdő utcától már szuper bringaúton, közvetlenül a töltésen tekerhetsz majd. Nem sokkal később el is érkezel a nap egyik fénypontjához, a 2021-es Év Kerékpárútja döntős bringaút-szakaszhoz. Árnyas, ártéri erdőkön keresztül tekerhetsz itt, egészen a Lupa-tóig. A tó után már kevesebb a fa, de az útminőség hibátlan, és egy kis kitérővel akár egészen a homokos parthoz is legurulhatsz.

Az új kerékpárút szakasz végül egy hídon keresztül, Szentendre határában csatlakozik a meglévőhöz. Innen már csak néhány kilométerre található a szentendrei Duna-korzó. A korzón érdemes megállnod néhány finom falatra, vagy meginni egy hűsítő limonádét, hiszen rengeteg étterem közül választhatsz itt.

Visszafelé a hídig a Duna-parti kerékpárúton vezet a túra, majd onnan a továbbhaladva, és a 11-es út alatt átlépcsőzve egy néhány éve felújított szakaszon tekerhetsz. Békásmegyertől a Margit hídig HÉV-re is szállhatsz, ha elfáradtál, de a Pünkösdfürdő utcán visszabiciklizve a Nánási út felé a korábbi útvonal is visszavezet a Margit-szigetre.

A túraleírás a Flowcycle közreműködésével készült.

Látnivalók

Margit-sziget

A főváros zöld oázisa a sziget, ahova rengetegen járnak kikapcsolódni, feltöltődni vagy éppen sportolni. Megnézheted a Víztornyot, a szökőkutat és a halastavat, sőt még mini állatkert is várja az idelátogatókat.

Lupa-tó

Budapest „tengerpartja” tavasztól őszig homokos strandjával, változatos programokkal és gazdag gasztronómiai kínálattal vár.

Duna-korzó, Szentendre

A nagyjából 2 km-es szakaszon csodás panoráma mellett gazdag étel- és italkínálattal hívogat sok-sok étterem. A kultúra kedvelőit pedig számos múzeum várja, melyek a korzó menti kis utcában találhatóak.

+ Programtipp

Vasarely Múzeum, Óbuda

A Vasarely Múzeum állandó kiállítása a művészi életművet időrend szerint követi végig. Emellett az épületben időszakos kiállítások is látogathatók.

Skanzen, Szentendre

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Magyarország – ismertebb nevén a Skanzen 63 hektáros területén mutatja be a magyar népi építészetet és életmódot.

Adatok

Országrész: Budapest és környéke
Időtartam: 1 nap
Túra besorolása: könnyű
Túratípus: kerékpár
Táv: 36 km
Időigény: 4 óra

Megközelítés

Margit-sziget, Budapest

Térkép

Útvonal

GPX letöltésMegtekintem az útvonalat

Szolgáltatások

Vendéglátóhelyek, szállások, szolgáltatások

Keress minket Instagramon!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds